A ewentualną nieszczelność zniweluj za pomocą pasty montażowej do układów wydechowych

PS. Wrzuć filmik jak to gada

Ta uszczelka w ASO kosztuje siedemdziesiąt pare złotych....szok, ale że nie mam porównania co to jest to zamowilemPawlo pisze:Pytanie mam - czym uszczelnić miejsce łączenia kolektora wydechowego z dolotem do tłumika? Mam tam szparę wielkości 1mm i nie wiem co tam upchać, tak żeby ewentualnie później to lekko ścisnąć obejmą. Myślałem też żeby zaklepać rurę od tłumika, ale to i tak coś trzeba by było dać na uszczelnienie
To zapewne nic innego jak telfon + coś podobnego do wełny stalowej, miałem coś takiego przy starym tłumiku, ale tutaj to będzie za grube. Takie uszczelki można dostać na alledrogo i w larssonie. http://allegro.pl/athena-uszczelka-tlum ... 17018.html Trzeba było zebrać wymiar i popatrzeć po larssonie, oni mają sporo wymiarów tego, ceny w okolicach 20 zeta.vertus72 pisze:Ta uszczelka w ASO kosztuje siedemdziesiąt pare złotych....szok, ale że nie mam porównania co to jest to zamowilemPawlo pisze:Pytanie mam - czym uszczelnić miejsce łączenia kolektora wydechowego z dolotem do tłumika? Mam tam szparę wielkości 1mm i nie wiem co tam upchać, tak żeby ewentualnie później to lekko ścisnąć obejmą. Myślałem też żeby zaklepać rurę od tłumika, ale to i tak coś trzeba by było dać na uszczelnieniejak przyjdzie to powiem co to za kosmiczna technologia, bo musi być z NASA skoro tyle kosztuje.