Czy może mi ktoś napisać jakie tłumiki były montowane fabrycznie w TTR600, tzn przelotowe czy "wyciszone" za pomocą wewnętrznych "przegród" albo zwężek (jak bD killer) wstawionych w wylot? a moze jeszcze jakoś inaczej?
pytam, bo kupilem TTR z 97r z przelotowym tlumikiem: w srodku jest rura z wieloma otworkami o malej srednicy, rownomiernie rozlozonymi po calej powierzchni rury. wyglada to profesjonalnie, a nie na przerobke za pomoca wiertarki w garazu.
Ogladalem sporo zdjec TTRek w internecie i wszystkie maja tak samo wygladajace z zewnatrz tłumiki jak moj, tzn.: owalny ksztalt, zakonczony wylotem o srednicy 4-5 cm, skierowanym lekko w dol. Tłumik jest mocowany w jednym miejscu do ramy za pomocą opaski. Na moim jest tłoczony napis YAMAHA.
niestety nie mialem okazji widziec z bliska innej ttry, wiec nie mam porownania, jak to wygląda "po zajżeniu w dziurkę"

Czytalem że oryginalne tłumiki sa ciche a moj jest glosny i chce go przyciszyc. Gdyby okazalo się że oryginalne tłumiki maja dB killery, to wtedy to przyciszenie byłoby łatwiejsze. Dorobiłbym (ew. kupil) dB killera i po sprawie. Gorzej jesli mam "wybebeszony" tłumik, i zamiast przegród jest przelotowa rura.
Dlatego proszę o info jak jest w innych TTRkach.
Dzięki i pozdrawiam!