Nie jedzie ;/
- Marioxt600
- Czyścioch
- Motocykl: YAMAHA XT600
Nie jedzie ;/
Witam,mam problem z moja Jadwigą,podczas dzisiejszej przejażdżki moto mi zgasło po czym normalnie zapaliło ale po dodaniu gazu gaśnie,udało mi sie dojechac do domu na ssaniu bez dodawania gazu,moje pytanie do fachowców brzmi gdzie szukac przyczyny 

Mariobros
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
- Marioxt600
- Czyścioch
- Piekny
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4
Re: Nie jedzie ;/
Mam identyczny problem w mojej TTR, po dodaniu gazu gaśnie, i strzela z wydechu jak CKM, sądze ze zatkała mi się dysza/dysze w gaźniku i tylko ssanie mnie ratowało zeby przejechać kawałek. Choć i tak gaśnie co 800m
Sprawdziłem dziś wszystkie króćce, i na pewno nie bierze lewego powietrza, kranik poprawnie podaje paliwo bo po odkręceniu tej dolnej śrubki gaźnika paliwo się z niego wylewa.
Jeśli rozwiązałeś swój problem to napisz jak, bardzo by mi się przydała taka informacja.
Sprawdziłem dziś wszystkie króćce, i na pewno nie bierze lewego powietrza, kranik poprawnie podaje paliwo bo po odkręceniu tej dolnej śrubki gaźnika paliwo się z niego wylewa.
Jeśli rozwiązałeś swój problem to napisz jak, bardzo by mi się przydała taka informacja.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha TTR 600
Marioxt600 pisze:Witam,mam problem z moja Jadwigą,podczas dzisiejszej przejażdżki moto mi zgasło po czym normalnie zapaliło ale po dodaniu gazu gaśnie,udało mi sie dojechac do domu na ssaniu bez dodawania gazu,moje pytanie do fachowców brzmi gdzie szukac przyczyny
Być może łapię fałszywe powietrze na króćcach, na ssaniu jechał,ponieważ zwiększyłeś proporcję paliwa do powietrza.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Obstawiam syf w głownej dyszy lub na sitku pod zaworkiem iglicowym.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Miałem podobne objawy w KLE 500. Powód - woda w paliwie. Nie wiem jak tam się dostała, być może gdzieś zatankowałem nie tam gdzie trzeba. Przy dwóch cylindrach jakoś dawał radę, ale z trzy razy czyściłem gaźniki. Chwilę pochodził normalnie, a potem powtórka z rozrywki. Za każdym razem widziałem małe kropelki wody, ale myślałem, że może to benzyna tak się zbiera miejscowo
W końcu wylałem całe paliwo, zalałem nowym i po kłopocie. Stara benzyna została do czyszczenia narzędzi, ale ojciec mi trochę podkradł do piły łańcuchowej i podobnie się nawk...iał, zanim się nie przyznał, że ode mnie paliwo zakosił 

- Marioxt600
- Czyścioch
Narazie tylko wyczysciłem gaźnik i spowrotem go założyłem,króćce wydaja się być w porządku,takze narazie wykluczam lewe powietrze,za to pojawił sie nowy problemikPiekny pisze:Mam identyczny problem w mojej TTR, po dodaniu gazu gaśnie, i strzela z wydechu jak CKM, sądze ze zatkała mi się dysza/dysze w gaźniku i tylko ssanie mnie ratowało zeby przejechać kawałek. Choć i tak gaśnie co 800m

kwestia regulacji pewnie... paliwo z kranika leci dośc żwawo ale i to przy kazji wyczyszcze,narazie brak czasu na dogłębne szukanie usterki ale myśle że weekend wezme się za to porządnie....
Mariobros
- Marioxt600
- Czyścioch
-
- Czyścioch
- Motocykl: XT600 3TB
To samo u mnie się stało. Dzisiaj złożyłem mojego XT do kupy (po wymianie opon i rozebraniu tylnego wachacza) po jakiś 3 tygodniach postoju. Po złożeniu pojechałem na jazdę próbną, wszystko było ok do czasu kiedy po przejechaniu jakiś 5km offem bez katowania, motocykl mi zgasł. Odpaliłem bez problemu, ale przy próbie dodania gazu zgasł momentalnie i do tej pory cały czas tak się dzieje. Do domu wróciłem na ssaniu nie używając manetki. Autor napisał, ze pomogła wymiana linek gazu, ale nie rozumiem co z nimi mogło być nie tak. Spoglądając na moje wszystko wydaje się pracować tak jak wcześniej. Poniżej daje link do filmiku z zachowaniem XT przy próbie dodania gazu. Liczę na pomoc.
http://www.youtube.com/watch?v=0TzIjQ3cKc8
http://www.youtube.com/watch?v=0TzIjQ3cKc8