Nakrętka wałka zdawczego XT/TT600

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Nakrętka wałka zdawczego XT/TT600

Post autor: ArturS »

Kto kupował w ASO i ile płacił? Mam odpowiedzi z kilku miejsc, ceny właściwie takie same i zawsze powalają na kolana :? Prawie 80zł za nakrętkę i 15zł za zabezpieczenie :shock: O ile zabezpieczenie można jeszcze przełknąć, o tyle nakrętka to rozbój w biały dzień :x Do XTZ750 kosztuje 33-35zł :evil: Pytam się o rabat dla sklepów/serwisów i słyszę 5%. Noszkur..a, myślałem że tylko honda tak leci w kulki. Jeśli faktycznie obecna cena to ponad 70zł netto, to biorę się za produkcję własną. Najdroższa jest obróbka cieplna, ale nawet przy 3 sztukach i kombinacją z dziurą na śrubę do wałka zdawczego (na ujechany gwint na wałku) wychodzi taniej :? Pany, ile płaciliście i gdzie?
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Nakrętka wałka zdawczego XT/TT600

Post autor: Gacek »

Kupuję - kupiłem w sklepie z śrubami bez podtoczenia i hula mi już parę lat cena ok 6 zł ;) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Ale jak bez podtoczenia? Dochodzi tylko do wieloklinu i nie dociska zębatki? :niewiem: Tam jest gwint M18x1, to jest normalnie dostępne?
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

ArturS pisze:Ale jak bez podtoczenia? Dochodzi tylko do wieloklinu i nie dociska zębatki? :niewiem: Tam jest gwint M18x1, to jest normalnie dostępne?
Dobrać podkładkę na wieloklin i dociśnie ;)
A podkładkę sobie dorobiłem z jakiejś do WSK czy czegoś takiego, 1,5zł kosztowała.
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Kombinatory :lol: Skoczę się zaraz do hurtowni, może będą mieli. Nie wiem czy mi ta nakrętka coś da, ale zrodził się pomysł na tanie załatwienie sprawy z uklepanym gwintem na wałku i kombinuję jak się da. Nie widzi mi się wydawać 180zł na tokarza :? Wolę to wydać na wachę ;)
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Dokładnie tak jak terenowiec napisał dodam ze tylko należy ją obciąć aby mieć możliwość zaklepania zabezpieczenia :) .
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Byłem w hurtowni śrub - patrzą w katalog i wielkie oczy na mnie :niewiem: Takiej nakrętki niema nawet na zamówienie. Kilkaset metrów dalej miałem konkurencję, więc podjechałem - mieli od ręki, dorabiane we własnym zakresie :bananaevil: 30zł i po sprawie :confetti: Dzisiaj lub jutro powalczę z wałkiem.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

To chyba WYNIUCHALI :P ze pasuje do xt :lol: .Świat staje na głowie :shock: .
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

terenowiecc pisze:
ArturS pisze:Ale jak bez podtoczenia? Dochodzi tylko do wieloklinu i nie dociska zębatki? :niewiem: Tam jest gwint M18x1, to jest normalnie dostępne?
Dobrać podkładkę na wieloklin i dociśnie ;)
A podkładkę sobie dorobiłem z jakiejś do WSK czy czegoś takiego, 1,5zł kosztowała.
ehh... 1VJ i wcześniejsze mają inny wieloklin, faktycznie podobny do WSKowego. 3AJ wzwyż mają już unaczej :(
Kudłaty91

Post autor: Kudłaty91 »

ArturS pisze:Byłem w hurtowni śrub - patrzą w katalog i wielkie oczy na mnie :niewiem: Takiej nakrętki niema nawet na zamówienie. Kilkaset metrów dalej miałem konkurencję, więc podjechałem - mieli od ręki, dorabiane we własnym zakresie :bananaevil: 30zł i po sprawie :confetti: Dzisiaj lub jutro powalczę z wałkiem.

Cały Radom przeszukałem jedni nie mieli, inni tylko z gwintem 18X1,5 i to ze zwykłej stali..szkoda, że dopiero teraz zajrzałem na temat bo bym u Ciebie zamówił w hurtowni a tak w piątek poszedłem do ASO i zamówiłem ze zniżką.. Mój brat dorabiał nakrętkę u tokarza do swojej xtz 750, jednak ten mógł zrobić tylko gwint maszynowy i dokładność jego nie powala na nogi.
ODPOWIEDZ