sprzęgło xt600 kilka pytan i problemow

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
MAĆKO
Lubiący błoto

Re: sprzęgło xt600 kilka pytan i problemow

Post autor: MAĆKO »

Nie o tym mowa... nie chce być niegrzeczny ale przeczytaj temat od początku. To co napisales o "wave plate" też jest istotną informacją:) :browar:
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Filq pisze:Sprzegla nie rozbieralem w ogole, tylko pokrywe zdejmowalem zeby zobaczyc do srodka bo mialem problemy opisane w innym watku. Na weekend powinnien dojsc rozrusznik to zdam raport z postepow. Dzieki za pomoc! :browar:
u mnie sprzęgło zawsze ciągnie jak silnik nie pracuje - nie zastanawiałem się nigdy głębiej nad tym - problemem ( o ile można to tak nazwać ) przypadłość występuje jak potrzebuję zmienić bieg w trybie np: jazdy z wyłączonym silnikiem .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
MAĆKO
Lubiący błoto

Post autor: MAĆKO »

Aha... zauważylem jeszcze wczesniej ze mam wyczuwalny luz na wałku kosza sprzęgłowego... domyslam sie ze na łożysku... na ile to jest dopuszczalne>? ciezko mi okreslic czy jest to luz na kulkach czy dopuszczalny luz miedzy wałkiem a łożyskiem... o ile w ogóle taki ma być... i tak tego nie rusze w sezonie ale juz zapytam na zas:) Moja koza ma taki problem z moją osobą że przez 18 lat ktos nią zrobił 20 000 a ja przez 3 miesiące 5 000 i dostaje ostro w dupe...
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Jak masz luzy to rób to łożysko i nie czekaj końca sezonu - bo na luzach zaczną ci się bardziej zużywać tryby skrzyni :| .
Zdejmując zabezpieczenie powinno ci się udać wymienić to bez rozpoławiania karterów.
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
Filq
Czyścioch
Motocykl: XT500 1991r

Post autor: Filq »

Motorek odpalil po roku stania bez oleju. Faktycznie, po chwili pracy i rozgrzaniu sie na luzie sprzeglo zaczelo dzialac bez problemu.

Dzieki wszystkim za pomoc :)
Awatar użytkownika
borys125
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600E 3tb '91

Post autor: borys125 »

Podepne się pod temat. Mój problem pojawił się po zimie. Po odpaleniu motorka silnik nie wysprzegla i gdy włączam bieg motor szarpie do przodu. Dopiero po kilku próbach sprzęgło się odkleja i pracuje normalnie. Złożone dobrze, wszystko przed zimą pracowało jak powinno. Co to może być?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

borys125 pisze:Podepne się pod temat. Mój problem pojawił się po zimie. Po odpaleniu motorka silnik nie wysprzegla i gdy włączam bieg motor szarpie do przodu. Dopiero po kilku próbach sprzęgło się odkleja i pracuje normalnie. Złożone dobrze, wszystko przed zimą pracowało jak powinno. Co to może być?
Pojeździj trochę dłużej, powinno minąć ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

borys125 pisze:Podepne się pod temat. Mój problem pojawił się po zimie. Po odpaleniu motorka silnik nie wysprzegla i gdy włączam bieg motor szarpie do przodu. Dopiero po kilku próbach sprzęgło się odkleja i pracuje normalnie. Złożone dobrze, wszystko przed zimą pracowało jak powinno. Co to może być?
Jak odpalisz moto i się trochę już rozgrzeje to strzel pare razy z klamki na sucho zanim zapodasz bieg :roll: .
אני לא צריך עזרה קומית,
ODPOWIEDZ