Przerywa, gaśnie.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Dt 125 R
Re: Przerywa, gaśnie.
Panowie odkręciłem całkowicie puchę, odpaliłem od strzała , motor pochodził i problem nie znikł po gwałtownym dodaniu gazu zdechł, heh teraz zeby nie dać plamy nie wiem czy go zalewa czy skład mieszanki jest zły, Gacek w filozoficzny sposób sprawił ze kompletnie nie jestem pewien niczego
) Wydaje mi się , że to nie jest wina wydechu , problem lezy w gazniku i jego złym wyregulowaniu. Jak myślicie ? Dziś postram się dodać zdjęcia rozciętego wydechu to mam nadzieje ze podpowiecie jak to najlepiej zrobić. Pozdrawiam !

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
podejdź do sprawy konsekwentnie - nie pali obejrzyj święcę jeżeli jest czarna okopcona to bogaty skład mieszanki powoduje niższa temp spalania na świecy odkłada się niedopalone cząstki węgla które osadzają się na izolatorze powodują przebicie i brak iskry lub jej słaby przebieg .Wuypalasz taką swiece palnikiem aby nabrała odp koloru czyścisz i testujesz lub zmieniasz na nową jak jakiś czas pochodzi poprawnie to masz wykrytą przyczynę - jeżeli nie jedziesz (szukasz dalej ) to tak na początek .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
Gacek wstawiłem nową świece motor pochodził tyle samo i zdechł, obroty na zimnym ładne z czasem gdy się nagrzewał zaczął bardziej wariować , az zdechł. Po odkręceniu świecy wyglądała jak nówka , chyba go jednak nie zalewa. Moze coś z zapłonem skoro strzela po dodaniu gazu, ale czy mogła by mieć na to wpływ temperatura ? Liczne Panowie na małe rady! pozdrawiam i dziękuje 

- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Chłopie, wyreguluj gaźnik raz a porządnie, wymień w nim to co będzie do wymiany to odpali i będzie chodzić nawet bez tłumika
Prawdopodobnie masz za bogatą mieszankę - sprawdź na jakim zapięciu są iglice, powinny być na środkowym. Ustaw poziom paliwa jak manual nakazuje. Jak ustawić resztę poczytasz w manualu i na forum: viewtopic.php?f=2&t=380 i viewtopic.php?f=27&t=829
Jeszcze pytanie - jak moto reaguje na ssanie? Odpalasz na zimnym ze ssaniem czy bez? Świecę oczywiście dajesz odpowiednią?

Jeszcze pytanie - jak moto reaguje na ssanie? Odpalasz na zimnym ze ssaniem czy bez? Świecę oczywiście dajesz odpowiednią?
-
- Czyścioch
Swieca jak najbardziej dobra DPR8Ea-9, gażnik wyjęty mam tylko pytanie czy w podciśnieniowym tez musze sprawdzić iglice ? Motor na ssaniu zwiększa obroty co jest chyba normalne , nie wiem co masz konkretnie na myśli ?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Tak, w podciśnieniowym też jest regulowana iglica. Przy okazji zobaczysz w jakim stanie jest membrana w podciśnieniowym.
Odnośnie ssania, czasem przy bogatej mieszance idzie odpalić zimne moto bez ssania, ale z tym akurat różnie bywa - nie jest to zasadą. Ustaw wszystko jak należy, jak dalej będzie kicha to trzeba będzie dalej gdybać
Odnośnie ssania, czasem przy bogatej mieszance idzie odpalić zimne moto bez ssania, ale z tym akurat różnie bywa - nie jest to zasadą. Ustaw wszystko jak należy, jak dalej będzie kicha to trzeba będzie dalej gdybać

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Zapytam sugestywnie
czy to temperatura jest powodem takiego zachowania ? czy po prostu po pracuje okr ilość czasu i gaśnie
.

אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
Panowie zwracam się dalej z prośbą, iglice przestawiłem zgodnie z waszymi zalecaniami na trzeci rowek tzn srodkowy, podniesieniowy też był na środkowym. Motor ma dalej ma to samo odpala ładnie pochodzi chwilę i tak jak by nie dostawał paliwa, potrzebna jest ingerencja w pływaki i poziom paliwa ? wytłumaczcie łopatologicznie co jeszcze mógłbym zrobić ?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Może podepnij wężyk pod gaźnik odpal motocykl i obserwuj jak to się ma do poziomu paliwa ? może po prostu masz zapchany dolot do gaźnika ? Na kolanku przed zaworkiem
.

אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,