odkręć kranik poczekaj aż sie napełni gaźnik, zakręć kranik, przechyl motocykl na prawą stronę aż poleje się paliwo z gażnika, potem do pionu, odkręć kranik i zobacz czy odpali od strzała.
Ja po prostu nie kręcę przez kilka sekund, tylko robię jak przy kopajce, czyli 1 obrót i odpuszczam. 1-2s. przerwy i znowu to samo. Za drugim lub trzecim razem łapie. W 3AJ w ogóle rozrusznik kręci tak mozolnie, jakby chciał a nie mógł. W 3TB kręci jakby szybciej i bez oporów.
Może wykręć swiece zapłonową nagrzej nad palnikiem i wkręć ciepławą a potem spróbuj odpalić - teraz paliwa są crakowane wiec ich lotność ma wiele do życzenia - kiedyś podpalając najgorsza gatunkowo benzynę zapałką paliła się bez takiej ilości czarnych obłoków (tak mi się przynajmniej wydaje ) bo było to kupę lat temu .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Witajcie.Spróbuj po postoju z kabli go odpalić jak masz taką możliwaść może aku niesztrybluje (straciło pojemność).A kolejna sprawa to rozrusznik jak już pada to kręcił będzie słabiej i z odpaleniem problem .A próbowałeś z popychu ?
U mnie podobnie, ale ja robię takim sposobem. Podchodzę, otwieram kranik, otwieram ssanie, kręce rozrusznikiem chwilkę. Jak nie załapie, to robię tak: zamykam ssanie i otwieram, tak około 3 razy (jakbym pompował). Zostawiam ssanie w pozycji otwartej, wciskam przycisk od odpalania i zapala praktycznie od razu. Czasami leciutki ruch manetką zrobię przy kręceniu. Jak odpali to parę sekund na ssaniu pochodzi i za chwilę zamykam. Jazda.