Reguły ustawienia poziomu paliwa są mi dobrze znane Ciekawy jestem co się będzie działo po ułożeniu tulejki jak na schemacie Oby przez najbliższe 6-8 dni nie spadł śnieg.
Wiem Artur że wiesz .Chociaż czasami po ustawieniu poziomów w gaźnikach według manuala (4w rzędzie) musiałem od nowa wszystko rozbierać( za ubogo ) zimny silnik dopuki niezłapał temperatury roboczej telepał i prychał jak polonez
Panowie to jak lepiej ustawić poziom paliwa. Suwmiarką czy rurka???
Jak rurka to 5mm od krawędzi gaźnika?
Jak suwmiarka to 25mm pływak?
Tylko czy pływak ma się całkowicie opierać o zaworek i wciskać ten mały dzyndzel czy go tylko dotykać???
Niby proste a tyle pytań .
Odnośnie pływaka - ma tylko dotykać dzyndzla Najlepiej ustawić na rurkę. Wg manuala 7 mm od krawędzi, ale jest to tylko ustawienie wstępne. Resztę trzeba dopasować pod dane moto, np. u mnie z pełnym przelotem jest ustawione na 0mm, dodatkowo iglica w podciśnieniowym podniesiona o ząbek i jest dobrze, hula aż miło. Gaźnik regulowałem chyba z tydzień, ale przynajmniej wprawy nabrałem do wyciągania i wsadzania go
Ja u siebie nigdy nie miałem większych problemów z regulacją gaźnika ustawiam ew poziom resztę na dyszy spala mi do 7 l w zależności od stylu jazdy lub mniej - chyba ze ma palić 4 litry i do tego chodzić jak burza to mam problem tyle ze nie jestem tego świadomy .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.