Luzy na zaworach

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
Piekny
Po kostki w błocie
Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4

Re: Luzy na zaworach

Post autor: Piekny »

Tak, lać 95.
Tankuj tam gdzie normalnie zatankował byś swoje auto.
Marka stacji nie ma znaczenia bo różnica między dwoma stacjami tego samego producenta może byc kolosalna.
Jakość paliwa zalezy od sporu czynników, od przechowywania, spełniania odpowiednich norm etc etc... jakiś czas były w gazetach wyniki badań po kontroli stacji, 80% w Polsce ma odchyłki od normy :D
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

Pare razy się nadziałem jak był otwierany nowy cpn i tankowałem lpg i o dziwo weszło o 5 litrów więcej niż normalnie. Ale tak samo jest na mniejszych stacjach cena najniższa w mieście a do gulfa 3 w zbiornik 60 tke wchodzi 68l ropy?
din_a4
Lubiący błoto
Motocykl: Xt 125 R --->

Post autor: din_a4 »

ja sie nadzaiłem na Lotosie właśnie. Nalałem pełny bak 95 do mojej Yamaszki. Pojeździliśmy z kumplem po okolicy, przyjeżdżam do domu, przystawiam rękę do wydechu- sama sadza. Myślałem najpierw, że pobiera olej. Po przejeżdżeniu całego baku nalałem na shellu i wszystko ok.
kacza
Lubiący błoto
Motocykl: XT'ciak 600E

Post autor: kacza »

Jawka, z tym LPG to faktycznie mogłeś zalać więcej, bo dystrybutory na stacjach zostawiają w butlach "poduszkę bezpieczeństwa" i są one różnej wielkości. Wiadomo, korzyść dla nich jak zatankujesz więcej, więc niektórzy skutecznie zmniejszają tą "poduszkę"
Mi do zbiornika LPG 30LT wchodzi do pełna około 33-35LT. Zależy od stacji właśnie.
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

Tak jak piszesz 33-35 wchodziło ale nie 37 jak jeszcze gazu było kilkanaście kilometrów.
Co do benzyny jakiś czas temu miejscowa stacja paliwowa zwracała koszty naprawy układów wtryskowych aut za okazaniem paragonu , kierowca cysterki złapał fuche i chemikalja wcześniej woził a te niestety się niewymieszały z paliwem po zatankowaniu auta gasły i działy się cuda wianki :roll:
ODPOWIEDZ