piąty bieg się ślizga

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: piąty bieg się ślizga

Post autor: ArturS »

120zł to bardzo dobra cena. Pisząc firmówki miałem na myśli klucze za 300zł i więcej ;) Jutro sprawdzę czy np intercars niema czegoś taniego w ofercie :niewiem:
Te 10-210Nm nadają się co najwyżej do przykręcania nakrętki zębatki zdawczej :lol:
Michaels19
Po kostki w błocie
Motocykl: ttr 600

Post autor: Michaels19 »

właśnie zamówiłem tego Jonnesway'a 6-30 Nm za 150zł +przesyłka , zawsze się przyda nawet do wymiany oleju , i tak już 1 gwint musze robic od dekielka filtra wiec się przyda
Michaels19
Po kostki w błocie

Pawlo a ten klucz trzeba jakoś kalibrować czy od razu jest gotowy do użycia ?? wie ktoś
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Jak kupujesz nowy to jest już skalibrowany i powinieneś dostać na to papier z pomiarami i wynikami z procentem dokładności przy danym momencie. Wystarczy pamiętać, żeby po każdym użyciu rozkręcić klucz poniżej wartości minimalnej, tak by leżał sobie zluzowany, wtedy na pewno posłuży długo bez kolejnej kalibracji ;)
Obrazek
rafalski
Lubiący błoto
Motocykl: tt600r

Post autor: rafalski »

Michaels19 pisze:właśnie zamówiłem tego Jonnesway'a 6-30 Nm za 150zł +przesyłka , zawsze się przyda nawet do wymiany oleju , i tak już 1 gwint musze robic od dekielka filtra wiec się przyda
gratuluję wyboru na pewno przyda Ci się niejednokrotnie w garażu :confetti:
Michaels19
Po kostki w błocie

dobra Panowie to ostatnie pytania :) części już mi przyszły i teraz
1. te dwie inne tarcze maja na dwóch ząbkach po przeciwnych stronach takie wcięcia po co one są ??
2.czy tarcze wkładamy obojętnie jaką stroną ?? bo wydają się identyczne z jednej i drugiej strony
tarcze mi przyszły ebc ck2297 chyba dobre mi przysłał
rafalski
Lubiący błoto

Michaels19 pisze:dobra Panowie to ostatnie pytania :) części już mi przyszły i teraz
1. te dwie inne tarcze maja na dwóch ząbkach po przeciwnych stronach takie wcięcia po co one są ??
2.czy tarcze wkładamy obojętnie jaką stroną ?? bo wydają się identyczne z jednej i drugiej strony
tarcze mi przyszły ebc ck2297 chyba dobre mi przysłał
co do kompletu jaki dostałeś, to nie wiem, ale jeżeli chodzi o tarcze to nie ma znaczenia jaką stroną włożysz, ważna jest kolejność :browar:
Michaels19
Po kostki w błocie

a na nową uszczelkę przy składaniu dawać trochę silikonu czy sama uszczelka wystarczy?
rafalski
Lubiący błoto

Michaels19 pisze:a na nową uszczelkę przy składaniu dawać trochę silikonu czy sama uszczelka wystarczy?
jeżeli Ci chodzi o uszczelkę pokrywy to bez silikonu po to jest uszczelka żeby tego silikonem nie babrać :bananasaluta:
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Gacek pisze:Ludzie obyci więcej z tego typu sprzętami ładują dziurawione przekładki i mniejszą ilość tarcz - ładowanie mocnych sprężyn :roll: kto ma tyle pary w łapkach ze jednym palcem wysprzegla xt lub tt ttr ?

Myślę że szczytem wygody jest zastosowanie takiego sprzęgła http://www.motogen.pl/Rekluse-z-Start-P ... ,3737.html :lol:
.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ