Czy byly wypuszczane zdławione wersje XT 600??
-
- Czyścioch
Czy byly wypuszczane zdławione wersje XT 600??
Witam. Mam pytanie do kompetentnych osób. Posiadacie wiedzę na temat zdławionych wersji xt 600(poniżej 40 km) i jakie one miały oznaczenie, czym sie różniły. pozdrawiam
- ogur69
- Po kostki w błocie
Re: Czy byly wypuszczane zdławione wersje XT 600??
z tego co wiem to po 95roku były tlko 39km i miały ztyłu zębatke 39zębów zamiast 45 niewiem czy dławienie było na gażniku rozrządzie czy wydechu ,a jeszce były trochecięższe od 3tb i bardziej udrogowione zawieszeniowo
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
-
- Administrator
ogur69 pisze:z tego co wiem to po 95roku były tlko 39km i miały ztyłu zębatke 39zębów zamiast 45 niewiem czy dławienie było na gażniku rozrządzie czy wydechu ,a jeszce były trochecięższe od 3tb i bardziej udrogowione zawieszeniowo
dlawione na gazniku.
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- bohun
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XL600V PD10
Kupiłem ostatnio xt600z 3aj 89 z Niemiec. W niemieckim dowodzie jest napisane:
0025/06100 (Nenleisung in KW/ Nenleisung bei min -1) czyli 25KW lub 34KM przy 6100 obr/min. W Polsce na przeglądzie wpisali mi że mam 25 KW
Trochę mnie to rozśmieszyło bo mam 2 takie same modele i nie czułem zbytnio różnicy po między jednym a drugim, a w drugim z 88r mam wpisane 34kw tj 46KM to powiedzcie mi dlaczego tak jest, może trafiłem na szwajcarską zdławioną wersje, którą ktoś później odblokował 
0025/06100 (Nenleisung in KW/ Nenleisung bei min -1) czyli 25KW lub 34KM przy 6100 obr/min. W Polsce na przeglądzie wpisali mi że mam 25 KW

Kto prędko daje, ten 2 razy daje.
-
- Lubiący błoto
tak - u mnie w dokumentach niemieckich też pisało, że została zdławiona na mniej koni (nie mam w głowie teraz ile) przez wymianę dysz w gażniku i zębatki napędowej. Po pewnym czasie ktoś ponownie ją "odblokował"
- Baca84
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600Z tenere 1VJ, KTM 450 EXC
Moja XT 600 1VJ z 1986 byla zdlawiona na gazniku miala mniejsze dysze.Pozatym na ramie w dowodzie wszedzie bylo wbite 1 VK zamiast 1VJ.Dostanie oryginalnych dysz graniczy z cudem chyba ze w salonie Yamaha ale cena cie odstraszy,dlatego zakupilem kompletne gazniki od 3AJ i teraz jest ok
Witam.Potrzebuje filtra powietrza do 1vj ,a widzialem ze na Twojej stronie jest niedostepny.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600
U mnie w dowodzie ma 20 kw a ma pelna moc, dlawienie bylo na wydechu i gaźniku.
michcio1985 pisze:U mnie w dowodzie ma 20 kw a ma pelna moc, dlawienie bylo na wydechu i gaźniku.
Dodatkowo dławione były jeszcze na tych króćcach między gaźnikiem a cylindrem.
Ciekaw jestem jak wyglądało zdławienie na wydechu.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600
nie wiem czy mają też na to wpływ kryzy w kolektorze wydechowym, profilaktycznie je spilowalem pilnikiem. wydech mam wybebeszony.kryz w krócach nie miałem już od momentu zakupu.
z chęcią założyłbym oryginał w dobrym stanie. nie podoba mi sie ten warkot pustej puchy.
pozatym czy starsze modele te na gaźniku z metalowym tłokiem zamiast membrany nie mają mniejszych średnic przelotu powietrza i kanały w glowicy ciut weższe?? a co za tym idzie mniejszej mocy niż dajmy na to 3vj lub 2kf?gaźnik jest ciut mniejszy, to i mocy mniej.. ale to nie więcej niż kilka koni
jeśli chodzi o blokady to jednak najostrzej kroili moc w szwajcarii
z chęcią założyłbym oryginał w dobrym stanie. nie podoba mi sie ten warkot pustej puchy.
pozatym czy starsze modele te na gaźniku z metalowym tłokiem zamiast membrany nie mają mniejszych średnic przelotu powietrza i kanały w glowicy ciut weższe?? a co za tym idzie mniejszej mocy niż dajmy na to 3vj lub 2kf?gaźnik jest ciut mniejszy, to i mocy mniej.. ale to nie więcej niż kilka koni
- k3nd
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 47N, 3TB
CBR 929 - Lokalizacja: łódzkie
Na Szwajcarie szły normalne wersje, sam mam xt ze Szwajcarii tylko jest inne oznaczenie, zamiast 43f mam 47n. Dławili na Austrie, wypuszczali 500cc. Jest tam inny cylinder i tłok.michcio1985 pisze:nie wiem czy mają też na to wpływ kryzy w kolektorze wydechowym, profilaktycznie je spilowalem pilnikiem. wydech mam wybebeszony.kryz w krócach nie miałem już od momentu zakupu.
Yamaha XT600 47N ; ; Yamaha XT600 3TB
serce bije w tempie obrotów maszyny...