XT600 2kf -luz na wałku zębatki
- bollilo
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT600 2KF
XT600 2kf -luz na wałku zębatki
Jestem nowicjuszem, jeżeli chodzi o taki sprzęt więc proszę o wyrozumiałość.
Zauważyłem luz na wałku napędowym. Kolega ma taki sam motocykl i luzu ani milimetra więc wnioskuję, że coś jest nie tak.
Proszę o podpowiedzi co jest nie tak i jak to wyeliminować.
Z góry dziękuje za pomoc
Zauważyłem luz na wałku napędowym. Kolega ma taki sam motocykl i luzu ani milimetra więc wnioskuję, że coś jest nie tak.
Proszę o podpowiedzi co jest nie tak i jak to wyeliminować.
Z góry dziękuje za pomoc
Re: XT600 2kf -luz na wałku zębatki
Hej.Jak byś odświeżył temat.Też mam 2 KF.Swojego czasu,też zakładałem,można powiedzieć "identyczny" temat.Do dzisiaj z tym się nie uporałem.Tym bardziej,że raczej motocyklem od tego czasu za często nie jeździłem.Poza tym ostatnio miałem wypadek,więc moto stoi nie użytkowane i czeka na lepsze czasy.Jak byś,miał czas to przejrzyj ten temat.Mam tam nawet jakiś filmik nagrany z tymi cholernymi luzami,między zębatką a wałkiem zdawczym.Podaję tytuł wątku: Wałek zębatki zdawczej
Podaję skrót do tego tematu,aczkolwiek nie wiem czy automatycznie będziesz przekierowany do "wątek"
viewtopic.php?f=2&t=1472
Sam jestem ciekawy w jakim jest stanie Twój wałek.Zapodaj jakieś fotki,w miarę możliwości.
Podaję skrót do tego tematu,aczkolwiek nie wiem czy automatycznie będziesz przekierowany do "wątek"
viewtopic.php?f=2&t=1472
Sam jestem ciekawy w jakim jest stanie Twój wałek.Zapodaj jakieś fotki,w miarę możliwości.
- bollilo
- Lubiący błoto
Witaj fryzjer. W między czasie, po założeniu wątku dokopałem się do twojego postu.
Co do luzów, u mnie występuje tylko poprzeczny na wałku, sama zębatka osadzona jest na nim solidnie.
Co do luzów, u mnie występuje tylko poprzeczny na wałku, sama zębatka osadzona jest na nim solidnie.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Ten luz jest wynikiem różnicy wew długości wałka w stosunku do rozmiaru karterów .
Szukałem, w manualu jakiejś dopuszczalnej wartości ale nic nie znalazłem
.
W tym temacie viewtopic.php?f=2&t=603&start=60 kolega dzakson mi przetłumaczył pewne sprawy ale jakby za małao dla mnie z tego wynika
Nie dawno miałem defekt skrzynki potraktowałem z poziomu innego sprzeta nie mniej niż 0.4 mm zastosowałem odp grubą podkładkę i na sucho składając kartery było ok jednak po skręceniu jest to już nie wyczuwalne ale wałek organoleptycznie luźno sie obraca wiec czas mi pokaże czy jest ok
Szukałem, w manualu jakiejś dopuszczalnej wartości ale nic nie znalazłem

W tym temacie viewtopic.php?f=2&t=603&start=60 kolega dzakson mi przetłumaczył pewne sprawy ale jakby za małao dla mnie z tego wynika
Nie dawno miałem defekt skrzynki potraktowałem z poziomu innego sprzeta nie mniej niż 0.4 mm zastosowałem odp grubą podkładkę i na sucho składając kartery było ok jednak po skręceniu jest to już nie wyczuwalne ale wałek organoleptycznie luźno sie obraca wiec czas mi pokaże czy jest ok

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- bollilo
- Lubiący błoto
Czyli mam z tego rozumieć, że nie trzeba się tym przejmować? ten typ tak ma?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Nie wiem do końca jak jest - ja skasowałem ten luz bo potencjalnie ma on wpływ na wielkość powierzchni przez którą przenoszone są siły przy 2 biegu oraz głębokość zakleszczenia sprzegiełek trybu 5 kiedy przenoszony jest 2 bieg
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,