TŁOKI

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piotrek023
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 3TB, GPZ 500

TŁOKI

Post autor: piotrek023 »

Witam. :confetti:

Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi tłokami, niech się wypowiedzą ci, co jeżdzą na wossnerach z podobno padającymi pierścieniami... U kogo kupujecie te wossnery ? Jeździ koś na tłoku namura, prox, wiseco ? Są lepsze od tych ''legendarnych TKRJ'' ? Kto śmiga na TKRJ ? W jaki tłok najlepiej zainwestować ? Zauważyłem, że wossner robi wiecej nadwymiarowych tłoków, jakaś firma jeszcze tak robi ?
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: TŁOKI

Post autor: ArturS »

Wossner w PL ma dwie dystrybucje, z czego tylko jedna oficjalna: Olek Motocykle i Heidemann (oficjal). Ponieważ sprawa z pierścieniami śmierdzi od kilku mies. ja się zaopatruje u oficjalnego, ale niestety nikt u mnie jeszcze nie zamówił do XTka, więc trudno o porównanie (zrobiłbym foty). Powód prosty - bo na allegro jest taniej. Ano jest, ale wtedy na 100% nie pochodzi to z heidemanna. Na TKRJ jeździ kilka(naście/dziesiąt) osób. Namurę i OMP też ktoś montował. Prox to podobno TKRJ, tylko przepakowany w USA (prox to nie producent), ale miałem w rękach tylko taki z xtz660 - przekazuję tylko to co powiedział Woryna. Nikt nie robi tyle nadwymiarów co Wossner. Jeśli chcesz motocyklem pojeździć z 60-100tys.km, to kombinuj, w przeliczeniu na kilometr różnica cenowa i tak będzie niezauważalna.
Z ciekawości wysłałem zapytanie do yeuop'a co mu tam wsadzili przy remoncie - na oryginalnym tłoku zrobił 91tys.km, a po remoncie kolejne 75tys.km i na razie zużycie oleju na rozsądnym poziomie (0.2l/1000km), ale on lata na dalekich trasach, więc dla offowców będzie to miało małe znaczenie ;)
Tecza
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 43f

Post autor: Tecza »

Się znowu zacznie !!! ;)
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Różnice moim zdaniem to technologia wykonania za czym idzie moze zasadniczo różnić się konstrukcją - żywotność to indywidualna sprawa moim zdaniem .zależna w dużej mierze od kultury składania użytkowania serwisowania . :| .no i dochodzi jeszcze do tego cena :) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ