Montaż rozrusznika, różnice 2kf 3tb

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
gacekmen1
Czyścioch

Montaż rozrusznika, różnice 2kf 3tb

Post autor: gacekmen1 »

Witam
Wiem że ten srebrny silnik ze zdjecia( na dole) to 3TB a ten czarny na górze to 2KF ? moje pytanie to czy jest możliwosć przelozenia rozrusznika ze sprzęgłem na magneto plus zebatki i inne, do tego czarnego czy nie podejdzie ? czy w czarnym na magnecie bedzie opcja mocowania sprzegła rozzrusznika bendiksa ? co musze przelozyc aby wszystko działało ?

Obrazek

Obrazek
fryzjer

Re: Montaż rozrusznika, różnice 2kf 3tb

Post autor: fryzjer »

Tzn.Chcesz zamontować rozrusznik do 2KF?. Zdjęcia są trochę nie wyraźne,ale wydaje mi się,że ten czarny silnik nie jest od 2KF.Spójrz na numer silnika.Powinien zaczynać się od oznaczeń modelu.
Awatar użytkownika
mlody
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600K 3TB '91

Post autor: mlody »

Ten z pierwszego foto to 3tb. Dokładnie taki jak u mnie.
Awatar użytkownika
bambi1306
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600 3TB

Post autor: bambi1306 »

gacekmen1 pisze:Witam
Wiem że ten srebrny silnik ze zdjecia( na dole) to 3TB a ten czarny na górze to 2KF ? moje pytanie to czy jest możliwosć przelozenia rozrusznika ze sprzęgłem na magneto plus zebatki i inne, do tego czarnego czy nie podejdzie ? czy w czarnym na magnecie bedzie opcja mocowania sprzegła rozzrusznika bendiksa ? co musze przelozyc aby wszystko działało ?

Obrazek

Obrazek
Witam Kolego. Ja mam identyczny silnik co ten na górze teraz jest u mechanika i własnie montuje rozrusznik. Brakuje mi dwóch cześci nr 6 i 15 .
Obrazek Ale jestem na dobrej drodze. Czy ktos mi powie jak one się dk=okładnie nazywaja? A i wkońcu jak to jest? Mam silnik 2kf czy 3TB? w Dowidzie mam wbite ze rama 3TB a koleś mi mówi ze mam 2kf.
Awatar użytkownika
mlody
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600K 3TB '91

Post autor: mlody »

Masz silnik od 3TB. Pewnie spojrzał na oznaczenie na cylindrze. Tam jest napisane 2KF.

15-łożysko b6200rs
6- tuleja, ale nie wiem jakie wymiary. Fajnie jakby ktoś kto ma silnik na stole podał wymiary, to jakiś tokarz by Ci to w parę minut dorobił.
Awatar użytkownika
bambi1306
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600 3TB

Post autor: bambi1306 »

Dzieki za odpowiedz. Ten numer 15 to raczej gośc z olx mi dosle bo nie zapakował do paczki a z 6 to tak jak mówisz moze coś wytocze:)Ale jeśli ktoś by znalazł aukcje albo jakis sklep co ma taki wałek to prosze o linka ja szukam ale na razie nie moge nic znaleźć ;/
ODPOWIEDZ