brak iskry
- maciej82
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT 600 43f
Re: brak iskry
moim zdaniem masz gdzieś zwarcie . ja miałem zwarcie w samej pokrywie alternatora przy połączeniach kabli plecionych z twardym nawojowym
wszystko mierzyłem raz iskra była raz nie ale w końcu znalazłem wadę rozmoczona izolacja na połączeniach
wszystko mierzyłem raz iskra była raz nie ale w końcu znalazłem wadę rozmoczona izolacja na połączeniach
- salvatlon
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt600 43F
tak multimetr był ustawiony na prąd przemieny, być może jest gdzieś zwarcie, ale teraz raczej nie bede mial czasu zeby doprwoadzić tę sprawe do końca, bo za pare dni jade w delegacje na 7tyg
Tak więc pewnie odgrzeje temat na wiosne, chyba że zima będzie łaskawa 

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
z niejasności zapytam ? nie powinno się za modułem ustawić multimetra na dcsalvatlon pisze:tak multimetr był ustawiony na prąd przemieny,

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- salvatlon
- Lubiący błoto
zima laskawa wiec można wrócić do garażu
w międzyczasie pojawiła się iskra i zauważyłem coś dziwnego, mianowicie iskra na świecy była bez względu na to czy stopka była złożona lub otwarta
a chyba po to jest ten czujnik przy bocznej stopce zeby rozłączać zapłon i jak jest rozłożona to iskry być nie powinno. Sprawdziłem czujnik przy stopce multimetrem i kiedy ja składałem to obwód się zamykał wiec czujka powinna być dobra. Od czujki kable biegną bezpośrednio do modułu wiec to chyba ostatecznie przesądza sprawę że to on jest walnięty.
Czy do mojej 43F nada się każdy moduł z xt palonego tylko z kopajki tj 34L/2KF/1VJ ?

Czy do mojej 43F nada się każdy moduł z xt palonego tylko z kopajki tj 34L/2KF/1VJ ?
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Źle myślisz. Otwarta stopka rozłączy zapłon tylko wtedy, kiedy będzie wrzucony bieg. Wrzuć jakiś, wciśnij sprzęgło i wtedy zobacz.
- salvatlon
- Lubiący błoto
w sumie to logicznemlody pisze:Źle myślisz. Otwarta stopka rozłączy zapłon tylko wtedy, kiedy będzie wrzucony bieg. Wrzuć jakiś, wciśnij sprzęgło i wtedy zobacz.

a co do mojego drugiego pytania czy będzie sie nadawał moduł od innych modeli xt bez kopajki ktoś mi coś podopowie?
- mlody
- Po kostki w błocie
Z tego co pokazuje megazip.ru to nie pasuje. Ale niech się wypowie ktoś, kto bardziej siedzi w temacie, bo pewnie da się spasować od innej wersji.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Mimo, że moduły oznaczone są pod konkretną wersję, to raczej będą pasowały. Byle były to moduły z zasilaniem z magneta, a nie z akumulatora (3TB). Różnica może być w długości wiązki i samych wtyczkach.
- salvatlon
- Lubiący błoto
dzięki ArturS
Widziałem parę modułów na alegroszu i olx które mogły by poasować, ale wystawie jeszcze posta w dziale ogłoszenia, może ktoś z forumowiczów będzie miał na zbyciu

Widziałem parę modułów na alegroszu i olx które mogły by poasować, ale wystawie jeszcze posta w dziale ogłoszenia, może ktoś z forumowiczów będzie miał na zbyciu

- mlody
- Po kostki w błocie
Ja mam 3TB palone z kopki i działa bez aku, tylko nie wiem czy mam oryginalny moduł. Także może da się też dopasować od 3tb