kopci białym dymem

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
Trampek
Po kostki w błocie

Re: kopci białym dymem

Post autor: Trampek »

Nadmuchany balon przepuszcza powietrze przez mikropory w powierzchni to papierowa uszczelka nie może przepuścić trochę oleju ;)
U mnie w ttr zawsze po lataniu w terenie uszczelki na karterach były lekko zapocone olejem* więc to chyba jest norma bo silnik nigdy nie był rozbierany i przez dwa lata śmigania nic więcej się nie pojawiło.

*objawiało się to tylko tym że przyklejał się do uszczelki pył więc olej się musiał przesączać.
Kiedyś 2KF, długo nic, potem 4GV, 5CH a tera znów nic
bangbang

Post autor: bangbang »

kupiłem tłok uszczelki złożyłem wszystko i xt'k chodzi jak marzenie ,taki dzikus sie zrobił
jeszcze tylko założyć basowy komin własnej produkcji i można śmigać tylko ta pogoda;/;/

LWG all !! :D
Awatar użytkownika
seboo
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600E

Post autor: seboo »

bangbang pisze:kupiłem tłok uszczelki złożyłem wszystko i xt'k chodzi jak marzenie ,taki dzikus sie zrobił
jeszcze tylko założyć basowy komin własnej produkcji i można śmigać tylko ta pogoda;/;/

LWG all !! :D
No to gadaj teraz chłopie jakiej firmy tłok kupiłeś? Szlif cylindra robiłeś? Uszczelki jakiej firmy? Dobra starczy tych pytań :mrgreen:
Yamaha XT 600E 3TB '95
Suzuki GSF 1250SA '08
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

chodzi jak marzenie - chili jak :mrgreen: ?
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ