Ile wytrzymuje fabryczny łańcuszek rozrządu?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: GSXR1300
Ile wytrzymuje fabryczny łańcuszek rozrządu?
Panowie, jak w temacie.
Ile +- żyje fabryczny łańcuszek rozrządu.
Wiem, że wszystko zależy od stylu jazdy itp, ale podajcie proszę przybliżony przebieg.
Bo szukam dla siebie XT lub TT i sprzedawca jednej TTR twierdzi, że motocykl ma 18kkm, ale gość we włoszech od którego kupił wymienił w nim łańcuszek rozrządu przed sprzedażą. Czy to ma sens?
To ta TTR:
http://olx.pl/oferta/ttr600-CID5-ID7ZCI ... 569a1c625b
Ile +- żyje fabryczny łańcuszek rozrządu.
Wiem, że wszystko zależy od stylu jazdy itp, ale podajcie proszę przybliżony przebieg.
Bo szukam dla siebie XT lub TT i sprzedawca jednej TTR twierdzi, że motocykl ma 18kkm, ale gość we włoszech od którego kupił wymienił w nim łańcuszek rozrządu przed sprzedażą. Czy to ma sens?
To ta TTR:
http://olx.pl/oferta/ttr600-CID5-ID7ZCI ... 569a1c625b
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Ile wytrzymuje fabryczny łańcuszek rozrządu?
Oryginał wytrzymuje 50-60tys.km. Jeśli ktoś go wymieniał, to nihuhu niema mowy o oryginalnym przebiegu.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Piotrek - ten sprzedawca to handlarz zerknij na inne jego aukcje , wiec brał bym poprawkę na jego słowa TTR ładna
ale wszystko wychodzi w realu ew w późniejszej eksploatacji
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
Wiem, że handlarz 
Pytanie jak sprawdzić/ocenić ile biduli pozostało do remontu jeśli silnik będzie ładnie chodził, ładnie zapali i nie będzie dymił...
Bo może się okazać, że kilka wypadów na szutry i czas w garaż... i z 7kpln zrobi się 10kpln
Co może jeszcze wskazywać na krótki jej żywot?

Pytanie jak sprawdzić/ocenić ile biduli pozostało do remontu jeśli silnik będzie ładnie chodził, ładnie zapali i nie będzie dymił...
Bo może się okazać, że kilka wypadów na szutry i czas w garaż... i z 7kpln zrobi się 10kpln

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Moim zdaniem remont to wydatek który co parę lat w tym sprzecie należy uwzględnić jako koszt eksploatacji , wiec bez przesady ogólnie nie płakał bym nad silnikiem byle ewidentnie nie dawał oznak zajechaniaPiotr pisze:Wiem, że handlarz
Bo może się okazać, że kilka wypadów na szutry i czas w garaż... i z 7kpln zrobi się 10kpln![]()

Najlepiej wziąść z sobą kogoś neutralnego kumającego temat takiego co na zimno bez emocji wyłuska plusy i minusy

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
Od wielu lat śmigam szlifierkami i w tym temacie jestem obcykany łącznie z serwisem i naprawami. Bo sam serwisuje i naprawaim te sprzęty sobie i kolegom.
Natomiast nigdy nie miałem rzadnego ENDURO czy CROSA i dlatego trochę się boję zakupu.
Niestety nikt z moich znajomych nie śmiga takim sprzętem, więc jestem zdany sam na siebie...
7kpln to górna granica więc chciałbym trafić na sprzęt który chcociaz ten rok dobrze posłuży co by nazbierać kolejnych funduszy na ewentualne naprawy...
Więc zakładam, że jeśli motocykl będzie wyglądał na zadbany, nic się nie będzie pocić czy to w silniku czy w zawieszeniu, luzów brak w zawieszce i główce ramy, napęd będzie zdrowy, tarcze i klocki OK, sprzęgło OK, a sam silnik będzie pracował gładko i bez żadnych niepokojących objawów typu stuki, szmery i kopcenie, to jest szansa na to, że trochę będzie się nim można pociszyć zanim będzie go trzeba reanimować typu szlify itp.
Chyba, że możecie coś jeszcze doradzić, co w takim sprzęcie jest kosztowne i warto zwrócić uwagę podczas zakupu.
Ps. W gre wchodzi też XT lub DR650, choć te ostatnie mają dużo więcej mankamentów w porówananiu do XT/TT.
Natomiast nigdy nie miałem rzadnego ENDURO czy CROSA i dlatego trochę się boję zakupu.
Niestety nikt z moich znajomych nie śmiga takim sprzętem, więc jestem zdany sam na siebie...
7kpln to górna granica więc chciałbym trafić na sprzęt który chcociaz ten rok dobrze posłuży co by nazbierać kolejnych funduszy na ewentualne naprawy...
Więc zakładam, że jeśli motocykl będzie wyglądał na zadbany, nic się nie będzie pocić czy to w silniku czy w zawieszeniu, luzów brak w zawieszce i główce ramy, napęd będzie zdrowy, tarcze i klocki OK, sprzęgło OK, a sam silnik będzie pracował gładko i bez żadnych niepokojących objawów typu stuki, szmery i kopcenie, to jest szansa na to, że trochę będzie się nim można pociszyć zanim będzie go trzeba reanimować typu szlify itp.
Chyba, że możecie coś jeszcze doradzić, co w takim sprzęcie jest kosztowne i warto zwrócić uwagę podczas zakupu.
Ps. W gre wchodzi też XT lub DR650, choć te ostatnie mają dużo więcej mankamentów w porówananiu do XT/TT.
-
- Po ośki w błocie
A skąd jesteś? może zabierz sobie za flache kogoś kto ma obcykane ttr 

-
- Lubiący błoto
Polkowice
Będę też oglądał TT kolegi z forum bo też ma na sprzedaż , więc będzie porównanie - wygra lepsza
Będę też oglądał TT kolegi z forum bo też ma na sprzedaż , więc będzie porównanie - wygra lepsza

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha xt 600 3tb
ja jestem z konina do rychwała mam blisko gadalem nawet z tym typem na temat moto to slychac jak przekret a moto jAKIES 1,5 ROKU NA OGLOSZENIU:x