Ile bez generalnego remontu 3TB
- JuNY
- Czyścioch
- Motocykl: Była XT350. Szukam XT350/600
Ile bez generalnego remontu 3TB
Witam, mam zamiar kupić XT600E z silnikiem 3TB i jutro mam zamiar go obejrzeć ale facet mówi że przebieg jaki ma to ponad 80tysięcy km. Czy warto w taki mot się pchać? Jak wiadomo ciężko ocenić stan silnika bez obejrzenia ale czy ktoś osiągnął taki przebieg w XT i czy rama itp wytrzyma jeszcze trochę? Czy lepiej szukać czegoś z przebiegiem poniżej 60kkm?
- modern25
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XTR 660
Re: Ile bez generalnego remontu 3TB
Moim zdaniem przebieg motocykla to jedna wielka ściema .
Jak chcesz to mogę tobie sprzedać mój moto z przebiegiem /??? jaki cie ineteresuje taki zrobię . w 10-20 min.
Wiec moim zdaniem( tylko moim i zamieszczam sobie prawo jego zmiany w przyszłości
)
NIe warto patrzeć na przebieg . A wiecej ... lepiej kupić w dużym przebiegiem ale bliskim albo w 100% oryginalnym niż kupić nie wiedomo co z jakim przebiegiem ale z licznikiem cofniętym o 15 lat
Np . Ja latam bez licznika od jakiś 2 moze 3 lat. ( ale do sprzedaży zmuszę sie i go założę ale tego faktu nie mam zamiaru ukrywać )
Zresztą wszyscy handlarze sprzedający z reguły oferują przedział 30K-60K km. bo takie " chodzą " najlepiej
Ważny jest stan moto a nie jego wiek
A co do stanu i co jak sprawdzać to pisać nie będę bo albo wiesz o tym co sprawdzić albo chyba nawet tu na forum coś na ten temat znajdziesz .
Ps ciekawa galeria awatarów
Jak chcesz to mogę tobie sprzedać mój moto z przebiegiem /??? jaki cie ineteresuje taki zrobię . w 10-20 min.
Wiec moim zdaniem( tylko moim i zamieszczam sobie prawo jego zmiany w przyszłości

NIe warto patrzeć na przebieg . A wiecej ... lepiej kupić w dużym przebiegiem ale bliskim albo w 100% oryginalnym niż kupić nie wiedomo co z jakim przebiegiem ale z licznikiem cofniętym o 15 lat

Np . Ja latam bez licznika od jakiś 2 moze 3 lat. ( ale do sprzedaży zmuszę sie i go założę ale tego faktu nie mam zamiaru ukrywać )
Zresztą wszyscy handlarze sprzedający z reguły oferują przedział 30K-60K km. bo takie " chodzą " najlepiej

Ważny jest stan moto a nie jego wiek

A co do stanu i co jak sprawdzać to pisać nie będę bo albo wiesz o tym co sprawdzić albo chyba nawet tu na forum coś na ten temat znajdziesz .
Ps ciekawa galeria awatarów

Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
- JuNY
- Czyścioch
- Motocykl: Była XT350. Szukam XT350/600
Dzięki wielkie za odpowiedź. Też nie za bardzo się boję większych przebiegów ale chciałem się dowiedzieć czy ktoś coś takiego widział i wie czy silnik już trzeba remontować przy takim przebiegu. Wiem z doświadczenia że sprzedawałem Suzuki GS500 z przebiegiem prawie 70 tysięcy i każdy mówił że duży. Ale wiem ile kasy i pracy włożyłem w niego i wiem że komus posłuży także. A XT dzisiaj obejrzałem i okazała się to dość spora skarbonka warta połowę ceny wyjściowej
przynajmniej dla mnie. Bo za cenę jaką gość chciał i kasę jaką trzeba było włożyć to można mieć już dużo fajniejszy motocykl
no ale nic, szukam dalej...

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Zadbany 2-cylindrowiec spokojnie przejedzie 200tys.km i więcej bez większej grzebaniny - co najwyżej sprzęgło, czy uszczelniacze zaworowe. Zadbany XT600 pociągnie 100-120tys.km bez remontu góry. Z reguły jednak ktoś po drodze życia motocykla po prostu "leje i jedzie" i efekt taki, że przy 50-60tys. potrafi być ukruszony tryb piątego biegu, przytarty tłok itd. Taki urok starych singli 

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Przyznam ze czasami łapię się za głowę jak czytam o dylematach ludzi
.
Jeżeli przez sezon przykładowo zdzieram 3 opony ,co dwa sezony pada dobry napęd ,oliwa , płyny itp itd - to systematyczny remont pieca w tym singlu wychodzi rzadziej niż zmiana tarcz hamulcowych .
Wszyscy chętni " dygają" przed remontem pieca tylko nie rozumiem jakie to i gdzie te koszty ?
Kupując z głową robi się remoncik konkretnie ,potem zmienia systematycznie oliwę i można śmigać do bólu
, a prawdziwe zarzniecie tej 600 to dla ludzi bez aspiracji to jak jak dożywocie .
Sam sie łapię na tym ze trza by zrobić grubszy remoncik po 5 latach
wypadało by zrobić
ja to wiem bo to traci limit tu coś pojekuje
ale zupełnie tego nie czuję
moto jak na moje potrzeby hula jak należy , jednak jak ruszę to tylko kompleksowo aby nie powiększać sobie kosztów robiąc to na raty
.

Jeżeli przez sezon przykładowo zdzieram 3 opony ,co dwa sezony pada dobry napęd ,oliwa , płyny itp itd - to systematyczny remont pieca w tym singlu wychodzi rzadziej niż zmiana tarcz hamulcowych .
Wszyscy chętni " dygają" przed remontem pieca tylko nie rozumiem jakie to i gdzie te koszty ?
Kupując z głową robi się remoncik konkretnie ,potem zmienia systematycznie oliwę i można śmigać do bólu

Sam sie łapię na tym ze trza by zrobić grubszy remoncik po 5 latach

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.