Przerywa na wolnych obrotach
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 600 3TB
Przerywa na wolnych obrotach
Witam mam problem ze swoja Yamaha xt600 3tb z 1992r, pewnego czasu nie chciała mi zapalic myślałem że to przekaźnik ale okazało sie ze to takie cos http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... CpcLLg.jpg nie przewodzi prądu nie mam pojęcia od czego to jest ale gdy złącze dwa kable w prądowy i ten który idzie do rozrusznika to normalnie zapali, to pół biedy bo od tego czasu Yamaha nie chce mi chodzić na wolnych obrotach kicha w wydech i jak nie ma podkreconych obrotow to zgaśnie, nie moge nigdzie dorwac takiego "przekaźnika" może macie jakiś pomysły co to moze być i czy moze to byc spowodowane tym "przekaźnikiem"?
Z góry dziekuje za odpowiedz.
Z góry dziekuje za odpowiedz.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Przerywa na wolnych obrotach
To co potrzebujesz to przekaźnik rozrusznika. Nie ma to zbytnio powiązania z przerywaniem na wolnych - prędzej regulacja gaźnika, kontrola świecy, stan króćcy itp.
-
- Czyścioch
Swiece sprawdziłem, krócce tez sa dobre, zawory regulowałem, z gaznikiem sie bawie dalej ale nie daje to zadnych skutków. Yamaha bardzo ładnie wkreca sie na obroty, bardzo ładnie zapala na obrót dosłownie ale gdy trzymam ja np 2k obrotw to slychac takie jakby kichanie z wydechu, cały wydech to przelot, i dzieje sie tak w rownych odstepach czasu, takie kichniecie i chodzi dalej 

-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha Tt 600 S Belgarda
Miałem to samo w swojej Tt, miałem zbyt ubogą mieszankę
Na początku regulowałem luzy, sprawdzałem całe dojście powietrza,(gumy od airboxa, krócce) czy wszystko szczelne, wyciągnąłem gaźnik przeczyściłem i zmieniłem jedną pozycje na iglicy w dół, co daje większą dawkę, poziom paliwa ustawiłem na wężyk 7mm, wyregulowałem na motocyklu po rozgrzaniu. Ustawiłem wolne obroty i już nie kicha w gaźnik, przy takich obrotach, wszystko chodzi już dobrze
działo się tak przez przelotowy komin który obniża mieszankę.

-
- Czyścioch
Czyli mam zmienić ustawienie iglicy na mechanicznym gaźniku? A no właśnie miałem pytać jak ustawiam poziom paliwa w komorze to 7mm niżej od krawędzi gaźnika?
-
- Czyścioch
Pomoże ktoś?
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
-
- Czyścioch
No własnie mam to samo i tam nie jest dokładnie podane co i jak dla tego właśnie pytam czy to ma być 7mm od krawedzi w doł gaźnika? Dzis pojezdziłem troche yamaha i zauważyłem ze jak ja przydusze na obrotach to zaczyna ja dławic, co to moze byc? za duzo paliwa?
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Jest podany zakres
Fuel level:
6.0 ~ 8.0 mm
Under the edge of the carburetor body.
Jak to ustawiałeś? Pęcherza z wężyka się pozbyłeś?
Fuel level:
6.0 ~ 8.0 mm
Under the edge of the carburetor body.
Jak to ustawiałeś? Pęcherza z wężyka się pozbyłeś?
-
- Czyścioch
aktualnie jest ustawiony na 3 mm wiec chyba lipa ;/ tak pęcherza nie ma