Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
Giermo, nie pasuje, są inne gniazda przy liczniku. Możesz pokombinować z samą linką bez pancerza, było na forum od czego pasuje lub ori w ASO Yamahy.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: yamaha ttr600
Witam, gdzie mogę dostać termometr oleju do ttr600? Dziękuje!
- glina
- Po ośki w błocie
- Motocykl: była : TT600E 1998
jest : DRZ400E 2002 - Lokalizacja: Bolesławiec
Nie ma dedykowanych, trzeba rzeźbić z tego co się orientuję.kubas9311 pisze:Witam, gdzie mogę dostać termometr oleju do ttr600? Dziękuje!
MOJE PYTANIE : Po dogłębnym czyszczeniu gaźnika nie mogę wyciągnąć cięgna ssania, wychodzi tylko minimalnie

- glina
- Po ośki w błocie
Czyszczenie różnymi specifikami - wd40, spray na zapieczone sruby, czy k2 do gaźników nic nie dało. Ssanie wychodzi do około 40-50% długości. Od góry mam tam szczelinę i tłoczek ssania tam jest - mogę tamtędy go wypchnąć ? Nikt na serio nie miał takiego problemu ?glina pisze:MOJE PYTANIE : Po dogłębnym czyszczeniu gaźnika nie mogę wyciągnąć cięgna ssania, wychodzi tylko minimalnieKtoś przerobił taki problem ?

- glina
- Po ośki w błocie
Udało się w końcu. Ssanie zdemontane. Wd40, k2 do gaźników z porządnym francuzem pomogło.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT600R
TT600R bo już zgłupiałem!
W tylnym kole są dwie tuleje dystansowe, jedna węższa druga szersza. Powiedzcie mi proszę, która idzie na którą stronę!?
W tylnym kole są dwie tuleje dystansowe, jedna węższa druga szersza. Powiedzcie mi proszę, która idzie na którą stronę!?

-
- Czyścioch
- Motocykl: TT600e SM
Ścieło mi całkowicie dolną rolkę prowadzącą łańcucha. Łańcuch zaczął wydawać metaliczny stukot dotykając do ramy. Na szybko naprawiłem usterkę przekładając górną rolkę w miejsce tej która zniknęła i naciągnalem lekko łańcuch bo wydawał się być zbyt luźny. Po 10 kilometrach znowu nie było rolki. MOJE PYTANIE: Czy ktoś wie co może być przyczyną? Zrobiłem tetką 500 kilometrów a problem pojawił się na w sumie dziś, a na finał wczorajszego upalania pojeździlem troszkę na gumie. Biorę po 200 złotych od każdej drużyny i słucham propozycji...
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Jaką masz zębatkę z tyłu?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
W starszej TT-S jak się założy odwrotnie to jak moto jest na stojaku i pokręci się kołem ręką to czuć, że idzie z oporem, bo zacisk lekko blokuje. Łańcuch wtedy też zaczyna wydawać nieprzyjemne dźwięki. Też już się raz głowiłem nad tym, od tamtej pory mam opisane dystanse markeremLukas G pisze:TT600R bo już zgłupiałem!

Mlody, ma zębatkę 50z, może to być problemem. Nie pokrzywiło ci mocowania od rolki? Albo gwintu nie wyrwało?
-
- Czyścioch
- Motocykl: TT600e SM
Dokładnie, zębatka ma 50 zębów, mocowania nie skrzywiło bo jest prostopadle do wahacza. gwint też jest Okej bo wszystko wkreciło się i wkreciło bez problemu. Może mocowanie od silnika sięurwało i przednią zębatka poszła do dołu? Iść z poszukiwaniami w tym kierunku?