światlo
- borys125
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600E 3tb '91
Re: światlo
Co do żarówki to polecam OSRAM NIGHT BREAKER, daje fajne białe światło. Wątpię w jakość firmy którą podałeś

-
- Czyścioch
a cos takiego ? np 6k albo 8k.
jakas przetwornica, bedzie to obciazac bardziej akumulator ?
jakas przetwornica, bedzie to obciazac bardziej akumulator ?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600E 3TB 99r

Zamontuj sobie nawet latarnie morską, tylko nie wyjeżdżaj tym na drogi publiczne!
-
- Czyścioch
jad sie leje, more drama plz.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600E 3TB 99r
Przepraszam jeżeli uraziłem.
Chcę Ci tylko zwrócić uwagę na to, że lampa i instalacja elektryczna w naszych xtekach nie jest przystosowana do zakładania podobnych wynalazków. Nawet jeżeli wyrzeźbisz coś w kloszu to pojawi się problem z jego przegrzewaniem, podobnie może być z instalacją (temat przerabiany na forum). Dodatkowo najprawdopodobniej będziesz nawalał po oczach innym kierowcom z przeciwka - jak to robią bolidy po agrotuningu. Faktycznie ty będziesz miał dobrą widoczność, ale będzie to uciążliwe dla innych.
NIE idź tą drogą!
Chcę Ci tylko zwrócić uwagę na to, że lampa i instalacja elektryczna w naszych xtekach nie jest przystosowana do zakładania podobnych wynalazków. Nawet jeżeli wyrzeźbisz coś w kloszu to pojawi się problem z jego przegrzewaniem, podobnie może być z instalacją (temat przerabiany na forum). Dodatkowo najprawdopodobniej będziesz nawalał po oczach innym kierowcom z przeciwka - jak to robią bolidy po agrotuningu. Faktycznie ty będziesz miał dobrą widoczność, ale będzie to uciążliwe dla innych.
NIE idź tą drogą!
A ja mam pytanie z innej beczki.Widziałem kilka XT w necie,które były wyposażone w dodatkowe boczne halogeny.Czy aby założyć takie dodatkowe oświetlenie,wystarczy takowe zamontować,czy trzeba by robić jakiś mod z alternatorem,co by wytwarzał więcej prądu.
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Zobacz w manualu jaka moc ma alternator i policz ile biorą żarówki plus coś dla zapłonu.
Z tego co pamiętam wiele tam nie ma zapasu.
Z tego co pamiętam wiele tam nie ma zapasu.