Dźwięk o ktorym pisałem pojawił się tylko raz, gdy wkladalem napinacz. To nie bylo klikniecie wysuwajacego się napinacza, bardziej jakby lancuszek sie ukladal. Potem raz na chwile odpalilem i poszedl za trzecim czy czwartym kopnieciem(dlugo stal) nie bylo zadnych niepokojacych dzwiekow. W silniku cos mi klekocze/cyka jak sie rozgrzeje ale to juz od jakiegos czasu i szukam przyczyny. Dlatego kontrolowalem lancuszek.helmec pisze:bez sciągania czapki nie sprawdzisz rozrządu znaki masz na wałku rozrządu, i maja sie zegrac z płaszczyzną głowicy
słyszałes kiedys ze przeskoczył rozrząd w xt ? kilka xteków w życiu zrobiłem i wiem że jezeli łańcuch nie wyciągniety jak stare gacie to nie możliwe, spróbuj przestawić rozrząd bez napinaczajezeli nie kręcił to nie przestawił.
stukanie zrobiło sie odrazu po sprawdzeniu stopnia wysunięcia napinacza ? ten klik który słyszałes w srodku to było ułozenie sie napinacza.
motocykl dobrze pali ? szczególnie na zimno ?
przeskok łańcuszka rozrzadu
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha xt/srx 600
Re: przeskok łańcuszka rozrzadu
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: ktm 640 smc 06r
można wykluczyć przeskoczenie rozrządu. bardziej bym celował na poluznione koło na wale od strony.sprzęgła.
-
- Lubiący błoto
hm dałeś mi teraz do myślenia. czyli wymiana klina i nakrętki kontrującej ?
gdzie można kupić klin (oprócz aso)?

obrazek z innego postu, mam nadzieje ze nikt się nie obrazi
gdzie można kupić klin (oprócz aso)?

Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 21:08 przez krzyka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Człowieku moja rada - weź się ogarnijkrzyka pisze:hm dałeś mi teraz do myślenia. czyli wymiana klina i nakrętki kontrującej ?
gdzie można kupić klin i nakrętkę (oprócz aso)?

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
o rany, spokojnie
przy moto będę dłubał za 2-3 tygodnie jak zjadę z roboty i to na 5 dni więc nie będę miał czasu żeby czekać na części, parę złotych na ten klin, uszczelkę i podkładkę (tak błędnie napisałem, przejęzyczyłem się ale chodziło mi o podkładkę) mogę wydać i być przygotowanym na taka ewentualność. nie mam tego luksusu że tam gdzie w tej chwili jestem mam moto. Chcę się tylko przygotować więc prośba o pomoc a jak ktoś nie chce pomagać to niech się za zbędne komentarze nie bierze, taka moja prośba.

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
THX - skoro z tego poziomu traktujesz moje zainteresowanie
skoro ci "cyka " coś przy ciepłym piecu to może zakup od razu tłok korbę i cała resztę bo jak będziesz miał tylko 5 dni to możesz nie zdążyć
.I znowu wyjdzie że robię dym
.
Pozdrawiam cie serdecznie

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
:::::::::::::::::))))))))))))))))))))))))))Gacek pisze:THX - skoro z tego poziomu traktujesz moje zainteresowanieskoro ci "cyka " coś przy ciepłym piecu to może zakup od razu tłok korbę i cała resztę bo jak będziesz miał tylko 5 dni to możesz nie zdążyć
.I znowu wyjdzie że robię dym
.
jednym z powodów, dla których z chęcią i uśmiechem wracam codziennie na to forum (coraz bardziej ulubione) są Twoje Gacek komentarze, gdybyś zamilkł, to czegoś by mi brakowało - nawet jeżeli jedziesz na mnie, nie potrafię się na Ciebie wkurzyć, może za stary jestem na zaczepki w Twoim stylu, może wyrosłem, może zmądrzałem, ale jest to lokal-folklor:)))
serio, trzymaj się chłopie...

ps. możesz mi pojechać...
-
- Lubiący błoto
Dla ciekawych, Rozrzad jednak nie przeskoczyl.
I jak doszedłeś co ci stukało/klekotało.Jeśli nie rozrząd to co?krzyka pisze:
Dźwięk o ktorym pisałem pojawił się tylko raz, gdy wkladalem napinacz. To nie bylo klikniecie wysuwajacego się napinacza, bardziej jakby lancuszek sie ukladal. Potem raz na chwile odpalilem i poszedl za trzecim czy czwartym kopnieciem(dlugo stal) nie bylo zadnych niepokojacych dzwiekow. W silniku cos mi klekocze/cyka jak sie rozgrzeje ale to juz od jakiegos czasu i szukam przyczyny. Dlatego kontrolowalem lancuszek.
-
- Lubiący błoto
Okazało się że za duże luzy na zaworach. Wczoraj wyregulowałem, dziś odpaliłem i klekotania na razie brak.
Swoją drogą dałem tym razem ciasno, na dolotowych ustawiłem na 0,06 a na wylotowych na 0,12.
Swoją drogą dałem tym razem ciasno, na dolotowych ustawiłem na 0,06 a na wylotowych na 0,12.