Po wcisnieciu sprzegła dziwny odglos
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha xt 600 ,2000 r
Po wcisnieciu sprzegła dziwny odglos
Witam wszystkich z racji tego ze w sobote chciałem pojechac w dluzsza trase dzisiaj odpaliłem motor wszystko ladnie pieknie ale po wcisnieciu klamki sprzegła slychac dziwne oglosy od strony sprzegła;/ dodam ze nigdy nic nie kombinowałem przy lince biegi wchodza ok, jest delikatne szarpniecie przy wrzuceniu jedynki ale nigdy nie zwracałem na to uwagi;/ sprzegło bierze przy koncu , moze poprostu wystarczy napiac linke, sam nie wiem .. Z drugiej strony nie chce tak jezdzic zeby nic nie popsuc, z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: Po wcisnieciu sprzegła dziwny odglos
W mojej trochę starszej wersji od wewnątrz pokrywy sprzęgła jest zamontowany element pełni rolę "dzwonka " jak kosz zaczyna o niego uderzać i hałasować "...to wiedz ze coś się dzieje ... "
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha xt 600 ,2000 r
Re: Po wcisnieciu sprzegła dziwny odglos
Dzisiaj po pracy go rozgrzeje i podciagne troche linke przy klamce , sprzeglo bierze na koncu , z drugiej strony gdyby kosz sprzeglowy mial luz to by telepalo caly czas. Dlatego pytalem czy tak mozna jezdzic czy czekac az padnie, ale zeby nie uszkodzilo np skrzyni biegow lub tez lozyska na walku sprzeglowym, zdaje sobie rowniez sprawe ze na forum nie ma wrozki ktora mi powie co tam sie dzieje, dzięki za odpowiedzi