problem ze sprzęgłem xt 3tb

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
zielin
Lubiący błoto
Motocykl: Xt 600

problem ze sprzęgłem xt 3tb

Post autor: zielin »

Witam. Miałem ulamane mocowanie kosza zewnętrznego,ta rurkę do której przykre a się kosz (sprezynka i srubka) złożyło się tak ze kumpel ma moto na graty to wziąłem od niego całe sprzęgło..po włożeniu jest problem z regulacją. Podczas wrzucania biegu moto ciągnie,na sprzęgłe ciągnie do przodu. patrzyłem w serwisówce to jest pokazane ze dwie tarcze są inne od pozostałych. U mnie te dwie mają węższe te okładziny, lecz mam jeszcze taki pierścień z drutu i nie wiem gdzie go włożyć.. Mógłby ktoś dokładnie opisać jak złożyć sprzęgło i wstępnie wyregulować?

Drugi problem wyciek spod klapki filtra oleju. Mam zerwany gwint od tej klapki,ta długa śruba.. Przerabial ktoś temat? Robić na m7 czy wkrecac szpilke na klej?
Awatar użytkownika
Baca84
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600Z tenere 1VJ, KTM 450 EXC

Re: problem ze sprzęgłem xt 3tb

Post autor: Baca84 »

Popatrz w serwisowce tam masz pokazane gdzie idzie ten pierscien i w ktory miejscu ida 2 inne tarcze.Musisz jeszcze wyregulowac sprzeglo na lewej pokrywie pod rozrussznikiem masz znaki ktore musza sie pokrywac.Popatrz uwaznie w serwisowke tam wszystko jest opisane i pokazane
Witam.Potrzebuje filtra powietrza do 1vj ,a widzialem ze na Twojej stronie jest niedostepny.
Awatar użytkownika
Baca84
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600Z tenere 1VJ, KTM 450 EXC

Re: problem ze sprzęgłem xt 3tb

Post autor: Baca84 »

A co do zerwanego gwintu to tez przerabialem.Ja zroblem na wieksza srednice i trzyma mozesz tez wkrecic sprezynke i miec daalej 6 mm.Ten sposob dobry i ten :)
Witam.Potrzebuje filtra powietrza do 1vj ,a widzialem ze na Twojej stronie jest niedostepny.
ODPOWIEDZ