TTR 600 Jaka kopka ?
-
- Czyścioch
- Motocykl: TT600R
TTR 600 Jaka kopka ?
Witam,
zakupiłem dopiero co TTR z 2000r i na drugi dzień kopałem go z pół godziny, po 3cim strzale jaki mi oddała w nogę kopa się poddała i pękła przy frezie. Pytanie gdzie dostanę ten dolny mechanizm lub cała kopkę w normalnych pieniądzach. Wie ktoś może czy są zamienniki czy może pasuje od innego modelu Yamahy ? Z góry dzięki za pomoc
zakupiłem dopiero co TTR z 2000r i na drugi dzień kopałem go z pół godziny, po 3cim strzale jaki mi oddała w nogę kopa się poddała i pękła przy frezie. Pytanie gdzie dostanę ten dolny mechanizm lub cała kopkę w normalnych pieniądzach. Wie ktoś może czy są zamienniki czy może pasuje od innego modelu Yamahy ? Z góry dzięki za pomoc
-
- Po ośki w błocie
Re: TTR 600 Jaka kopka ?
Pasuje od każdego xt
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TTR 600
Dobry spawacz pospawa to tigiem i będzie trzymać Kiedyś sprzedałem TTR-kę koledze i też tak kopał że złamał kopkę na frezie ,pospawał i trzyma do dziś.
-
- Czyścioch
Spawanie Tigiem poległo przy pierwszych dwóch obrotach nie umiem tu wrzucić foty. Będziemy próbować jeszcze Migiem, lecz boje się żeby nie zjechać walka przy tych próbach
Doszła mnie Legenda ze pasuje frez z WSK 125, wiecie coś o tym ?
Doszła mnie Legenda ze pasuje frez z WSK 125, wiecie coś o tym ?
-
- Po ośki w błocie
Nie ma co podcierać dupy szkłem, szukaj zdrowego kopniaka
- Tygrys
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Był tt600 s 4GV jest xr600
A widziałeś kopniaczek z trójki? Choćby i frez pasował to jest krociutki jak główny narząd po morsowaniu-sprobuj coś tym zrobić! Kopniaki to najsłabszy punkt dlatego takie drogie dlatego lepiej przerobić odprężnik na ręczny zamiast automatycznego -wybitnie ułatwi odpalanie zwłaszcza po zalaniu.
-
- Czyścioch
Już miałem wczoraj kopkę z WSK w ręce by robic przeszczep frezu. Frez niby pasuje, ale :Tygrys pisze:A widziałeś kopniaczek z trójki? Choćby i frez pasował to jest krociutki jak główny narząd po morsowaniu-sprobuj coś tym zrobić! Kopniaki to najsłabszy punkt dlatego takie drogie dlatego lepiej przerobić odprężnik na ręczny zamiast automatycznego -wybitnie ułatwi odpalanie zwłaszcza po zalaniu.
-jest trochę wąski(nie siądzie na całej głębokości walka).
-w ttr jest ciasno wokół walka a wieloklin ze sróbą z wsk jest dość wysoki i nie obróci się między wałkiem-ramą / wałkiem-silnikiem
-
- Czyścioch
qpa pisze:Pasuje od każdego xt
Od 350 xt tez spasuje ?
- stożunio
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2001r.
Miałem podobnie, od namiętnego kopania pękło przy frezie.
Zespawane TIGiem, wieloklin w miejscu spawu odtworzony małym trójkątnym pilnikiem. Trzyma już prawie rok, przejechałem 5kkm i działa jak nowe. Kolega w XT600 też połamał - zastosowaliśmy ten sam zabieg i wszystko git.
Tygrys ma rację, najprawdopodobniej nie połamałbym tej kopki gdybym wcześniej pozbył się autodeko. Na automacie miałem problem z ustawieniem tłoka. Po przeróbce na ręczny problemy z odpalaniem zdarzają się bardzo rzadko. Na zdjęciu widać dodatkową dźwignię przy sprzęgle.
A tutaj info jak to szybko i tanio przerobić: http://www.tt600r.eu/technik/tt-allgeme ... nddeko.htm
Zespawane TIGiem, wieloklin w miejscu spawu odtworzony małym trójkątnym pilnikiem. Trzyma już prawie rok, przejechałem 5kkm i działa jak nowe. Kolega w XT600 też połamał - zastosowaliśmy ten sam zabieg i wszystko git.
Tygrys ma rację, najprawdopodobniej nie połamałbym tej kopki gdybym wcześniej pozbył się autodeko. Na automacie miałem problem z ustawieniem tłoka. Po przeróbce na ręczny problemy z odpalaniem zdarzają się bardzo rzadko. Na zdjęciu widać dodatkową dźwignię przy sprzęgle.
A tutaj info jak to szybko i tanio przerobić: http://www.tt600r.eu/technik/tt-allgeme ... nddeko.htm
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha tt600
Ja usiebie też pospawalem ijest git 9