Co do poziomu to tak jak napisał Gacek. W manualu masz też podana wartość przy jakiej powinien się zamknąć zaworek ale bez nacisku ( pomiar na gaźniku w pozycji do góry nogami) a potem za pomocą wężyka i najwyżej korekta jak Gacek napisał.
Co do dyszy…są różne rozwiązania gaźników w jednych tą śrubą dawkuje się mieszankę a inną np. reguluje ilość powietrza dodatkowego lub paliwa … lub tą śrubą zwiększa się tylko ilość np. paliwa lub powietrza tu jest różnie.
Mam 2 gaźnik na części i właśnie się przyglądam + przekrój z manuala… i moim zdaniem tą śrubą nazwaną w moim manualu 6 -Pilot screw set/ Pilot air screw reguluje się ilość paliwa…
…. Ale to moje zdanie jeśli nią reguluje się ilość mieszanki to tak jak Gacek napisał jakaś drogą musi być jeszcze podane powietrze……..wiem że to górne okno na wlocie do gaźnika to od ssania, ale nie pamiętam jak myłem gaźnika gdzie sika benzyna jak się psika w te dwa małe otwory na wlocie gaźnika??…z ciekawości sprawdzę..(nie pamiętam czy aby one nie dostarczają stałej ilości powietrza??)

Uploaded with ImageShack.us
Co do już samej regulacji to u mnie jest słyszalna zmiana w Obr po regulacji tą że śrubą