Układ rozruchu silnika

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
siCk_BoY_
Po kostki w błocie
Kontakt:

Re: Układ rozruchu silnika

Post autor: siCk_BoY_ »

Poprzednio było na silikonie ale chyba wytnę uszczelkę z kręgielitu. Z niego wycinałem też uszczelki pod pokrywy boczne. Mam nadzieję, że to coś da. A co do tej śruby to muszę sprawdzić co tam idzie.

Już chyba wiem. Z tego co zobaczyłem na schemacie to tam jest przykręcana osłona zębatki łańcucha :) tak jak to widać na tym schemacie w dolnej prawej części.

Obrazek

i to jest bodajże śruba zaznaczona numerem 16 na tym schemacie.

P.S. mlody mógłbyś mi podesłać te swoje schematy? Bo widzę, że masz z opisami a wlasnie mi brakuje tych opisów do nich. Mam tylko same obrazki. No i chyba masz nawet w j. angielskim. Bo moja instrukcja jest w, dla mnie niezrozumiałym języku, zwanym potocznie niemieckim.
Radiator - Turystyka motocyklowa www.radiator-mototurystyka.pl
Kufry motocyklowe - www.kufry-motocyklowe.pl
Awatar użytkownika
siCk_BoY_
Po kostki w błocie
Kontakt:

Post autor: siCk_BoY_ »

Wycięcie uszczelki z kręgielitu pomogło. Pojawił się luz między zębatką a obudową silnika i teraz można palcem przekręcić to koło zębate :)
Radiator - Turystyka motocyklowa www.radiator-mototurystyka.pl
Kufry motocyklowe - www.kufry-motocyklowe.pl
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Odnośnie tematu rozrusznika bardziej od strony elektrycznej - ostatnio zgubiła mi sie opcja odpalenia motocykla przy wrzuconym biegu jakaś szybka podpowiedz ? gdzie potencjalnie szukać przyczyny ? kable na klamce ok jak na razie dalej się nie posuwałem w fizycznych poszukiwaniach.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ