haczą biegi

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
gantel
Czyścioch
Motocykl: tt600r

haczą biegi

Post autor: gantel »

Witam
Od niedawna jeszcze TT 600 i mam problem z haczącymi biegami szczegolnie miedzy 1 luzem i 2. Czasami wrzucenie luzu graniczy z cudem. A zdarza sie ze nawet gdy swieci sie kontrolka luzu po puszczeniu sprzegla motor chce jechac. O ile w butach normalnych jeszcze czasami sie uda to w butach enduro nie ma opcji znalezc luzu, albo wrzucic 1

Sprzeglo do wymiany, czy sama linka czy to moze cos innego? :-)

pozdrawiam
maciek_tt6
Po kostki w błocie
Motocykl: yamaha tt 600e
xtz660

Re: chaczą biegi

Post autor: maciek_tt6 »

sprawdź regulacje linki bo może za duży luz ma
romet 6szt. > simson s-50 > etz 150 > jawa 350ts >jawa 350 > etz 250 > 2x etz 251 > dr600 > xtz 660 > bandit 1200S > dr 650r > tt 600e, xtz660
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Jak wyżej - sprawdź linkę. A poza tym kwestia wyczucia, też na początku było mi ciężko, teraz wchodzi jak w masło :D Zdarza mi się też, że czasami nie idzie luzu wyłapać w ogóle, najlepszym sposobem jest wtedy lekkie odepchnięcie się, żeby moto ruszyło kilkanaście cm do przodu i w tym czasie jak będzie w ruchu wrzucić luz - na ten sposób nie ma bata :mrgreen:
Obrazek
gantel
Czyścioch
Motocykl: tt600r

Post autor: gantel »

Wlasnie to juz zauwazylem ze jak lekko rusze to wchodzi wtedy luz. Ale troche sie omeczylem zanim to wyczailem :-) Linke sprawdze.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Jest jeszcze opcja na którą nalezy zwrucić uwagę ! Stan łozyska skrzyni biegów umiejscowionego na wałku (nazwijmy go atakującym :? ) to łożysko z rowkiem i zabezpieczeniem pod koszem ostro dostaje po 4 literach w modelach wyposażonych w popychacz do wysprzęglania .Przerabiałem temat skrzynki i wg mnie nadmierne zużycie tego łożyska powoduje późniejsze perturbacje na kulturze pracy skrzyni biegów i sprzegła.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ