Widzę ze temat umarł

a może nie ? , poszperałem trochę po sieci i mogę znowu się wymodrzać

.
Panowie tak naprawdę to potrzeba tu zdrowego dialogu - sam człowiek do niczego nie dojdzie .
-gumis- w pewnym sensie przyznam ci rację - dużo czytam w taki sposób poszerzam swoją wiedzę co nie znaczy ze nic nie robię .
Założyłem temat w
viewtopic.php?f=24&t=1537 ale widzę ze jest ogólna zlewa na temat z strony forumowiczów

.
-gumis- pisze:
Temat trudny do ogarnięcia ,ale może urodzą się jakieś nowe pomysły.
- własnie dla tego uważam ze należy o tym na tym forum dyskutować.
Osobiście dla siebie szukam jakichś prostych rozwiazan które bym mógł zastosować w swoim łomie (ale to jak by wykracza po za temat), w związku z tym najczęściej często Amerykańską stronę urzędu patentowego .
Proszę tego nie traktować jako zaczepkę ale zadam pytanie ?
Z jakiego poziomu używacie w tym temacie określeń "dobicie , odbicie ".
Zastanawiam się czy nie warto było by zacząć nazywać spraw z poziomu budowy i działania a nie odczuć .
Jakby fizycznie nie miałem do czynienia z amortyzatorem ttr tt (nie rozbierałem ) ale wszystko jakby o co wzbogaciłem swoją wiedzę świadczy ze należało by zacząć od dobierania prawidłowej terminologii aby sprawy stały się przejrzystsze po przez co bardziej zrozumiałe . Dla mnie osobiście zrozumienie budowy działania to podstawa aby w zrozumiały i przewidywalny sposób potem dalej postępować (naprawy regulacje itp ).
Jeszcze raz proszę aby potraktować to co piszę w adekwatnych kryteriach a nie jakąś zaczepkę do dymu

.