Dymi jak by hojno przytkładał!

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
chrapo
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT 600

Re: Dymi jak by hojno przytkładał!

Post autor: chrapo »

Młody to ile ci ten remoncik wyszedł? Co liczyłeś dokładnie?
chrapo
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT 600

Post autor: chrapo »

lisek666 pisze:cytaty z innych postów na temat tłoka T.K.R.J

ja mam tkrj 10tys przebiegu dawane było osto sporo w terenie przy plus 30 stopniach i jest gites zero zurzycia oleju kompresja mocarna co wiecej chciec

Re: REMONT.Remont.remont:)))))))

W mojej siedzi TKRJ. Zrobione pewnie pod 8kkm, moze 10.
Cóż Ci mogę powiedzieć, nic. :D
Czapki nie zrzucałem, nie wiem co tam w cylindrze dzieje się. Kompresję jaką miał taką ma.
Zrobiłem wracając z Ukrainy 700km ciągiem, nic złego nie działo się. Cały czas ogień na tłok i moc była.

sam też mam T.K.J.R i jest ok moc cały czas jest i nie widzę różnic oryginał podobny do tego tylko t.k.j.r ma więcej otworów smarujących
pzdr ;)
Coś mi się ten tłoczek nie podoba, a ile się dłubie z motorami to o marce nie słyszałem.
mlody11132
Po kostki w błocie

Post autor: mlody11132 »

naliczyłem 2000 zł bo jeszcze go nie zrobiłem. jest w tym tłok rozrzad łozyska na wał sprzegło cena szlifu i cena wymiany korby uszczelki. ceny z katalogu do tego rabat 20% czyli 1600zł jak dobrze licze
xt 600 3tb
mlody11132
Po kostki w błocie

Post autor: mlody11132 »

co do tłoka tkrj to ostatnio u olka chciał mi gosciu taki sprzedac jak go wyciagnoł z pudełka to wygladał jak jakis odpad z tasmy :)
xt 600 3tb
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Post autor: lisek666 »

młody ty człowieku sam nie wiesz co gadasz po pierwsze zacznijmy od tego ze olekmotocykle nie posiada (bynajmniej jak 2 razy pytałem) tłoków t.k.j.r tylko omp a to dwa inne produkty.wiec pomyśl zanim coś powiesz...
co do tłoka nikt nie broni włożyć ci tłoka VEISCO czy WOSSNERA. tyle mojego... :!:
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

chrapo pisze:
Coś mi się ten tłoczek nie podoba, a ile się dłubie z motorami to o marce nie słyszałem.
Nieistotne czy Ci się podoba czy też nie - tłok daje radę, pierścienie też.
---
Pozdrawiam
mazi
YOUKONN
Lubiący błoto

Post autor: YOUKONN »

a tak sie z ciekawosci zapytam :roll: robi sie tłoki do xt z podwyższoną komprechą??
By the way. widze ze temat tłoków wciąz jest goracy :) . Zapytajcie sie najpierw siebie jak długo chcecie eksplatować swoje motongi. Bo jesli ktoś zamierza nawinąć kolejne 30 tysiów kilometrowych to może faktycznie warto zainwestować w orginał który przez tyle Kemów zdawał egzamin albo porządnego wossera :mrgreen: za 600pln a jesli nie to ...hmmm po co przepłacać?
Xt to nie dwusów ani wr`a wiec Tkrj albo Namura niezdąży sie najczesciej zajechać(!) .kuty tłok to jednak kuty ale Niespotkałem nikogo kto by na nazekał na tansze alternatywy a szukałem długoooo.tkrj i jej produkty to u nas dość nowa oferta wiec opinni trzeba szukać na espaniolskich forach.tam zrobiły kariere troche wczesniej
pATRZCIEprzy za to przy zakupie DO pudeŁEK!!!!!!RóZNE CUDA NIEWIDY WŚRODKU MOZNA ZNALEŚĆ!!!zdazają sie niedoróby i podróby(ta sama historia co np. DID albo NGK :( ci co wiedza o co kaman to wiedzą :cry: )
Na szczególny AHTUNG!przy zakupie zasługuje wiseco.
YOUKONN
Lubiący błoto

Post autor: YOUKONN »

chrapo pisze:
lisek666 pisze:cytaty z innych postów na temat tłoka T.K.R.J

sam też mam T.K.J.R i jest ok moc cały czas jest i nie widzę różnic oryginał podobny do tego tylko t.k.j.r ma więcej otworów smarujących
pzdr ;)
Wossner też mawiecej taich otworków niz orginał + ponoć jest troche llejszy wiec i wibrocji powinno być mniej
Namura i wiseco popkryte sa teflonem...niewiem czy inni producenci tez to stosują
Awatar użytkownika
yadam
Po kostki w błocie

Post autor: yadam »

pytanie:
1. czy kupiliscie t.k.j.r. na pierszy szlif (np. z allegro) i zaniesli razem z cylindrem do warsztatu szlifierskiego a tam fachowiec zrobil co trzeba?
2.prosze kolegow o wypowiedz ile kilometrow nawineliscie na tych tlokach.
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Post autor: lisek666 »

witam no to na allegro są dostępne tłoki od nominału do 1.00mm czyli 4 szlify,ja kupiłem tłok i zaniosłem razem z tłokiem tylko najpierw pomierzyłem i powiedziano mi na jaki rozmiar kupić tłoka.na tym tłoku zrobiłem 2k kim ostatnio ściągałem czapkę bo pan który robił mi szlif zapomniał wypolerować zostawił rysy ale teraz wypolerowały pierścienie :x przez to zjadło mi troszkę pierścienie ale tłok w stanie nie naruszonym wyglądał jak nowy. tłok polecam kupić u allegrowicza SEDA77 lub F.H.U KRZYS oni mają orginał t.k.j.r.
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
ODPOWIEDZ