Motor sam wchodzi na wysokie obroty POMOCY!!!

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
wojciech42421
Czyścioch

Re: Motor sam wchodzi na wysokie obroty POMOCY!!!

Post autor: wojciech42421 »

Panowie chyba się naprawa udała co prawda po części bo nadal dosyć leniwie schodzi z obrotów ale tym sie jeszcze będę zajmował w najbliższym czasie. Teraz już bez problemu kręci się na obroty, problemem była zbyt bogata mieszanka, musiałem obniżyć obie iglice. Przed czyszczeniem znajdowały się na środkowym zapięciu a obecnie są opuszczone na najniższy poziom. Moto przy przyspieszaniu zachowuje się jak burza, nic go nie zatrzyma :D . Teraz przy jeździe z ustalona prędkością lekko nim szarpie a przy odpuszczeniu gazu czasami strzeli z rury. Postaram się jeszcze pokręcić albo śrubką pilot screw od regulacji wolnych (obecnie wykręcona na 4,5 obrotu) a jak to nie pomorze to podniosę iglicę na pierwszym gaźniku. O postępach będę informował nadal......

Dziękuje za wszystkie rady udzielane w tym temacie
Laryy
Czyścioch
Motocykl: Yamaha XT 600 3TB

Re: Motor sam wchodzi na wysokie obroty POMOCY!!!

Post autor: Laryy »

miałem te same objawy + do tego strzelanie w wydech.Okazało sie że musiałem kupić zestaw naprawczy podciśnienia taki jak na schemacie nr 42.U mnie tulejka bylo rozklekotana i puszczała sobie jak chciała.
ODPOWIEDZ