Jak wkręcam swoje cudo szybko na obroty, nagle gaśnie..??

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
Tenshi82
Czyścioch
Motocykl: Yamaha TT600

Jak wkręcam swoje cudo szybko na obroty, nagle gaśnie..??

Post autor: Tenshi82 »

Witam.. jestem nowy w temacie. TTtke mam niedługo i nie długo się nacieszyłem jej mocą. Od niedawna zaczeła się dziwnie zachowywać. jak wkrecam ją szybko na obroty gasnieodczekam chwile i niema problemu z odpaleniem... na wolnych moze lecieć cały dzień i nic.. Pomocy sezon sie kończy a mi uciekają dni na łapanie doświadczeń..

W zbiorniku paliwa robi sie jakas dziwna zawiesina. na dzień dzisiejszy czyszczę zbiornik i wszystko po kolei....
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Jak wkręcam swoje cudo szybko na obroty, nagle gaśnie..?

Post autor: Gacek »

Znajomy miał kiedyś w swojej tt taki problem drobne włókienka z zbiornika przytykały dolot paliwa do gaźnika i tez się męczył z tym sporo czasu zanim znalazł tak banalną przyczynę. Zagięty odcinek rurki na który wchodzi wąż doprowadzający paliwo był przytkany mikrowłókienkami i skutecznie umilał mu życie .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
135Dare
Czyścioch
Motocykl: YAMAHA TT600R

Re: Jak wkręcam swoje cudo szybko na obroty, nagle gaśnie..?

Post autor: 135Dare »

Witam,miałem taki sam problem w mojej świeżo nabytej TT 600.Pewnego razu jadąc w teren zaczęło mi moto przerywać jakby brakowało paliwa i zaraz zgasło. Po kilkukrotnym przekopaniu odpaliło i na wolnych obrotach dojechałem do domu powtarzając parę razy tą samą sytuacje.Pomyślałem że coś pewnie przytkało gaznik więc moto do mechanika i przy okazji czyszczenia gaznika ustawienia zaworów,wymiany świecy,oleju z filtrem.Po odebraniu moto full gaz i wszystko git .Po paru godzinach jazdy w moto stało się to samo czyli brakowało paliwa.To z powrotem do mechanika,przedmuchał sprężarką gaznik wykręcając dolną srubke tam gdzie spuszcza się paliwo i puszczając powietrze przez dopływ paliwa.Przejechałem się i było ok.Na drugi dzień po paru godzinach jazdy znowu to samo heh.Tym razem nie chciałem już mechanikowi zawracać głowy, znalezliśmy z kolegą trochę czasu i sami spróbowaliśmy zrobić TT.A mianowicie spuściliśmy paliwo ze zbiornika,wyczyściliśmy filtr,zalałem nowe paliwko, wyciągneliśmy gaznik i wymieniliśmy zaworek iglicowy,jeszcze uszczelniliśmy dolny spust paliwa nakładając wężyk i zaklejając bo niestety wymiana śrubki na nową nic nie dała.No i po tych zabiegach moje moto już trzy razy było w terenie i narazie smiga cały czas fajnie. :confetti: Pozdrawiam
ODPOWIEDZ