Kupiłem nowa świece katalogowa zwykla NGK DPR8EA9 (chyba) pojezdzilem tydzien i problem bo moto gasl i przy gwaltownym otwarciu manetki dusil sie (na wysokich obrotach w miare lepiej). Wlozylem ta sama od kumpla (zapasowa) i moto znowu chodzi ale jak wyzej pisalem zimny ma problemy i troszke jakby bardzo delikatnie strzelal czy nierowno pracowal. Wiec mam zamiar kupic moze irydowa i jaka jest lepsza ogolnodostepna firma czy sprobowac to ngk znowu ;/
Bardzo prosze o pomoc w doborze swiecy z waszych praktyk !!!
ps. Czy problem z odpaleniem moze byc przez zle ustawiony gaznik? robilem to na oko a chwyta mi dosc nietypowo. Musze ssanie wyciagnac nastepnie wlozyc spowrotem, moto odpali ( czasem:) ) i spowrotem wyciagnac...
Poziom paliwa szczerze nie wiem ale jest taki jak zawsze byl i bylo zajebis... swieca zreszta jest kawa z mlekiem a zuzycie to wiem ze u mnie ok 6.5 - 7.5 na setke ale to wylacznie miasto i w dodatku zawsze ostro:) No i powiem szczerze nie widze jakis problemow podczas jazdy. A i jaka przerwa w zimie na swiecy ustawic bo juz nie pamietam. Nie bylo to czasem 8mm?
Może świecy dobrze nie wygrzałes przy pierwszym uruchomieniu i stąd takie problemy ? (tylko tak gdybam) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Wygrzanie , świecy odbywa się przy pierwszym odpaleniu ważne aby doprowadzić wtedy silnik do nazwijmy to wł roboczej temp. taki rodzaj jakby to nazwać " hartowania" . Inaczej pisząc świeca zapłonowa ulega samoczyszczeniu przy odp temperaturze i chodzi o to aby przy pierwszym odpaleniu doprowadzić ja do takiej temp. taki proces ma to zapewnić jej dłuższa
poprawną eksploatację .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.