Cieknie przez palce z TTR
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2000r
Cieknie przez palce z TTR
Witam.
Chciałbym się Was zapytać bo jestem załamany. Mój mechanik nie jest chyb zbyt dobry w te klocki albo się spieszy.
Sprzęt był już rozbierany (silnik) z 5 razy. Za każdym razem jak się złoży to gdzieś cieknie. Wszystkie uszczelki są nowe i za każdym rozbiorem wymieniane te które trzeba. Co może być nie tak? Czy wasze motocykle też ciekną olejem, pocą się?
Chciałbym się Was zapytać bo jestem załamany. Mój mechanik nie jest chyb zbyt dobry w te klocki albo się spieszy.
Sprzęt był już rozbierany (silnik) z 5 razy. Za każdym razem jak się złoży to gdzieś cieknie. Wszystkie uszczelki są nowe i za każdym rozbiorem wymieniane te które trzeba. Co może być nie tak? Czy wasze motocykle też ciekną olejem, pocą się?
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: nie mam motocykla...
Re: Cieknie przez palce z TTR
Moja nie cieknie, przynajmniej nie zauważyłem.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
U mnie też nic nie cieknie, ale za namową doświadczonego kolegi wszelkie uszczelki (poza UPG) składam z dodatkową warstwą Dirko. Raz, że dodatkowo uszczelni, a dwa że przy ew. demontażu uszczelka raczej zachowa się w całości.
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Gdzie się poci?
-
- Po kostki w błocie
Aktualnie leci chyba pod cylindrem. Dokładnie nie wiadomo. Zauważyłem że poci się też przy deklu po lewej stronie z przodu.terenowiecc pisze:Gdzie się poci?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Uszczelki zawsze można liznąć silikonem albo innym uszczelniaczem, no i dociągnąć odpowiednim momentem i będzie trzymać. Pod cylindrem to nawet mam starą uszczelkę, była z silikonem i przy remoncie też poszła na silikon i się trzyma. Może u ciebie coś z tym oringiem na tulei, jakoś go przytrzasnęło albo po prostu twój mechanik leci w kulki i robi na odpier*** 
Obecnie lekko mi się poci spod dekielka filtra, bo ukręciłem dolną śrubę, ale posmarowałem delikatnie silikonem łeb śruby i trzyma. Muszę się w końcu za to zabrać

Obecnie lekko mi się poci spod dekielka filtra, bo ukręciłem dolną śrubę, ale posmarowałem delikatnie silikonem łeb śruby i trzyma. Muszę się w końcu za to zabrać

-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha TT600R Belgarda
u mnie też zawsze gdzieś poleci, aktualnie chyba coś przy dźwigni zmiany biegów się dzieje ale aż słabo mi jak mam myśleć skąd to. Grunt że po wymianie tłoka pierścieni itd i pali od kopa...bo jak zrobisz w jednym miejscu to pojawi się w drugim i tak w kólko;/ Lepiej jak poci się a nie wyrzuca kominem:P
-
- Po kostki w błocie
Co do tej tulei to już tam czyli pod głowicą(tfu tfu odpukać) nic sie niedzieje, zrobiłem nowe gwinty w cylindrze i jest na razie ok.Pawlo pisze: Może u ciebie coś z tym oringiem na tulei, jakoś go przytrzasnęło albo po prostu twój mechanik leci w kulki i robi na odpier*** ;)
Ale zaczeło się teraz pod cylindrem. czyli przu złączeniu góry z dołem. Chyba. Co do mechanika to raczej się spieszy i to go gubi w tym wszystkim. Zamiast raz a porządnie to wszystko na odpier.. byle szybciej... ehh
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Nie chodziło mi o oring na kanale olejowym tylko ten pod cylindrem - na około tulei masz oring o średnicy większej niż śr. tulei czy tłoka, po prostu jest on sporyjeton pisze:Co do tej tulei to już tam czyli pod głowicą(tfu tfu odpukać) nic sie niedzieje

-
- Po kostki w błocie
Ale oprócz tego oringa na tulejki jest jeszcze uszczelka?Pawlo pisze: na około tulei masz oring o średnicy większej niż śr. tulei czy tłoka, po prostu jest on spory ;) Natomiast nie wiem jak jego uszkodzenie by się przekładało na pocenie się oliwy, bo jakiegoś wielkiego ciśnienia tam nie ma raczej :niewiem: