Przerywa podczas jazdy
- Radzio97
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT600E DJ02 2003r
Przerywa podczas jazdy
Witam.Wiem ze temat juz byl.Jadac na czwartym biegu podczas dodania gazu strzelilo (przerywa) z tlumnika i juz pozniej strzelalo caly czas jaki bieg by to nie byl niezaleznie od obrotow.Zostaly wymienione krucce od gaznika bo przy starych odeszla guma od metalu swieca fajka czyszczenie gaznika ustawienie poziomu paliwa w komorze plywakowej ustawienie zaworow.Po wymianie tego wszystkiego wszystko ok.Po zrobieniu okolo 100km to samo przerywa strzela z tlumnika.Jadac jednym gazem na trasie okolo 100km/h raz na ile strzeli.Na drugi dzien wszystko ok jazda po prostej czy jazda w terenie po konkretnych dolach male wysokie obroty wszystko chodzi jak malina.Na trzeci dzien znowu strzela niezaleznie jakie obroty by byly.Mam wrazenie ze im wieksze dolki tym bardziej przerywa.Jadac z gorki na biegu jalowym po dolkach czasem zgasnie bo po rownym nie gasnie.Po wymianie tych podzespolow miala okolo1,5tys/obr. na biegu jalowym(tak jak zawsze) aby jak zaczela przerywac obroty podniosly sie do 2tysiecy(czasem nierowna praca na biegu jalowym).
- Radzio97
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT600E DJ02 2003r
Re: Przerywa podczas jazdy
Problem rozwiazany,przerwany byl kabel za siedzeniem pod plastikiem przy module.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt600
Re: Przerywa podczas jazdy
nom ja tez tak miałem ale nie zdązyłem ci pomóc bo sam sprawe rozwiazałes pozdrawiam 

dworu