Parę pytań dotyczących xt600z, jakie ogumienie, olej???

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
marcin13
Czyścioch
Motocykl: Yamaha XT600Z Tenere (3aj)

Parę pytań dotyczących xt600z, jakie ogumienie, olej???

Post autor: marcin13 »

Witam!
Niedawno zakupiłem Xt 600z Tenere i teraz muszę w niej powymieniać parę rzeczy. Na początku tygodnia wymieniłem akumulator na nowy, stary był trupem i nie chciał palić. Tenerka jest teraz na oponach terenowych kostka, z tyłu juz prawie łysa, ja jeżdzę po szosie wiec przyczepnośc jest słaba a powyżej 110km/h motocyklem zaczyna rzucać;/, Opony chcę zmienić na jakieś szosowo/terenowe, lub nawet szosowe. Ich przeznaczenie to 80% szosa/ 20% teren. Brat cioteczny od którego kupiłem ten motor poleca mi HEIDENAU K60, ponieważ jeździ na takich teraz w swoim Ktmie. Ja wypatrzyłem coś takiego:Michelin Sirac Rear 120/80-18. Cena w jakiej chciałbym kupić komnplet opon to tak +-500zł, im taniej tym fajniej, ponieważ muszę jeszcze wymienić olej i znów moje pytanie, jakie olej polecacie???. Następne pytanie dotyczy oryginalnej szybki/deflektora,czy wiecie gdzie można taką dostać???, najlepiej nową, ponieważ tenerke kupiłem ze złamaną, i obecnie jeżdże bez. Zalezy mi na oryginalnej, ponieważ staram się aby motocykl wyglądał tak jak wyjechał z fabryki, a jeżeli bd jechał dalej w trasę to dołoże sobię taką małą regulowaną.
marcin13
Czyścioch
Motocykl: Yamaha XT600Z Tenere (3aj)

Re: Parę pytań dotyczących xt600z, jakie ogumienie, olej???

Post autor: marcin13 »

Uzyłem szukaj, i uważam że każdy przypadek jest inny...
Nie potrafię znaleźć innych tematów gdzie byłyby poruszone dotyczące mnie problemy. Czy ktoś może mi pomóc, i odpowiedzieć na moje pytania?
Dodam że opony, będą raczejna 80%Asfalt, 15%Szuter, 5%teren.
ODPOWIEDZ