3TB obroty silnika
- bambi1306
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha xt 600 3TB
3TB obroty silnika
Witam. Chciałbym opisać mój mały problem z obrotami w mojej 3TB. Gdy silnik jest zimny i odpale to musze trzymac go na gazie zeby nie zgasł albo podkrecic na gazniku zeby utrzymac obroty. Po tym jak silnik jest juz ciepły to na biegu jałowym sa za wysokie obroty silnika i musze wtedy sribke skrecic zeby było dobrze. Moto odpalam na ssaniu wiadomo no ale po jakiejs dłuzszej chwili je wyłączam no i moto chce zgasnąć,chyba ze powinienem poczekac az sie moto zagrzeje?
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Re: 3TB obroty silnika
Spróbuj odpalać na pół ssania, z tego co piszesz wynika że na ssaniu dostaje za dużo benzyny i gaśnie, dlatego musisz dodawać gazu aby dostarczyć więcej powietrza.
Sprawdź też kolor porcelanki wokół elektrody świecy, powinna być w kolorze kawy z mlekiem.
Ew. wyreguluj mieszankę paliwo/powietrze.
Sprawdź też kolor porcelanki wokół elektrody świecy, powinna być w kolorze kawy z mlekiem.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- bambi1306
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha xt 600 3TB
Dzieki za odp. Spróbuje tak jak mówisz. Sprawdze swiece ale jak wyregulowac mieszanke paliwo/powietrze?fakir pisze:Spróbuj odpalać na pół ssania, z tego co piszesz wynika że na ssaniu dostaje za dużo benzyny i gaśnie, dlatego musisz dodawać gazu aby dostarczyć więcej powietrza.
za 2 tyg bede wymieniał filtr powietrza.Obecny juz był troche zasyfiony ale wyczyściłem powietrzem i jest ok.
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré