3TB obroty silnika

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bambi1306
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600 3TB

3TB obroty silnika

Post autor: bambi1306 »

Witam. Chciałbym opisać mój mały problem z obrotami w mojej 3TB. Gdy silnik jest zimny i odpale to musze trzymac go na gazie zeby nie zgasł albo podkrecic na gazniku zeby utrzymac obroty. Po tym jak silnik jest juz ciepły to na biegu jałowym sa za wysokie obroty silnika i musze wtedy sribke skrecic zeby było dobrze. Moto odpalam na ssaniu wiadomo no ale po jakiejs dłuzszej chwili je wyłączam no i moto chce zgasnąć,chyba ze powinienem poczekac az sie moto zagrzeje?
Awatar użytkownika
fakir
Po kostki w błocie
Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ

Re: 3TB obroty silnika

Post autor: fakir »

Spróbuj odpalać na pół ssania, z tego co piszesz wynika że na ssaniu dostaje za dużo benzyny i gaśnie, dlatego musisz dodawać gazu aby dostarczyć więcej powietrza.
Sprawdź też kolor porcelanki wokół elektrody świecy, powinna być w kolorze kawy z mlekiem.

Ew. wyreguluj mieszankę paliwo/powietrze.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Awatar użytkownika
bambi1306
Czyścioch
Motocykl: Yamaha xt 600 3TB

Post autor: bambi1306 »

fakir pisze:Spróbuj odpalać na pół ssania, z tego co piszesz wynika że na ssaniu dostaje za dużo benzyny i gaśnie, dlatego musisz dodawać gazu aby dostarczyć więcej powietrza.
Sprawdź też kolor porcelanki wokół elektrody świecy, powinna być w kolorze kawy z mlekiem.

Ew. wyreguluj mieszankę paliwo/powietrze.
Dzieki za odp. Spróbuje tak jak mówisz. Sprawdze swiece ale jak wyregulowac mieszanke paliwo/powietrze?
za 2 tyg bede wymieniał filtr powietrza.Obecny juz był troche zasyfiony ale wyczyściłem powietrzem i jest ok.
Awatar użytkownika
fakir
Po kostki w błocie
Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ

Post autor: fakir »

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
ODPOWIEDZ