Gaźnik Mikuni 3D6 Regulacja

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Grunges
Czyścioch
Motocykl: YAMAHA XT 125 R (MIKUNI 3D6 )

Gaźnik Mikuni 3D6 Regulacja

Post autor: Grunges »

Witam
Czy podpowie mi ktoś jak powinienem wyregulować gaźnik, żeby prawidłowo funkcjonował ? Wcześniej odkręciłem wszystko i czyściłem jak na tym filmiku [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tdhphVBoliI[/youtube]
I jeszcze jedno pytanie, do czego powinien być podłączony ten przewód ? Dla jasności, ponieważ nie zbyt widać na zdjęciu trzymam przewód, który jest podpięty pod trójnik, z którego przewody prowadzą do gaźnika https://imageshack.com/i/ipKdnqDfj jak zdejmowałem gaźnik, ten przewód po prostu sobie wisiał i wydaje mi się, że powinien on być gdzieś podpięty, ale może jestem w błędzie . Z góry dzięki ;)
adrodax
Czyścioch
Motocykl: xt600 xt350

Re: Gaźnik Mikuni 3D6 Regulacja

Post autor: adrodax »

ma wisieć ten wężyk.
Jakie masz objawy, że chcesz regulować?
Grunges
Czyścioch

Zaraz, gdy odpalam motor chwileczkę pochodzi, ( nie zawsze ! ) , po dodaniu gazu dławi się i gaśnie. To samo jest, gdy włączę ssanie, a!... ( pominąłem fakt, że na ssaniu nie odpali). Więc, proszę o fachową poradę :)
Grunges
Czyścioch

Szukałem w sieci i nigdzie nie mogę znaleść instrukcji co do ustawienia gaznika. Czy ktoś się grzebał przy tym gazniku?
khargh
Czyścioch

Post autor: khargh »

Sprawdzałeś w serwisówce? Z tego co pamiętam było coś na ten temat.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ