TTR 600 kontrolka biegu jałowego nie świeci
- szakal
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR 600
TTR 600 kontrolka biegu jałowego nie świeci
Witam, od niedawna jestem posiadaczem owej maszyny, jak go kupiłem to licznik był sciągnięty z powodu braku linki, dokupiłem licznik ala rowerowy, ale chcę założyć oryginalne kontrolki. po podpięciu kostki i sprawdzeniu kontrolek nie zapala się kontrolka biegu jałowego. żarówka wygląda na dobrą, a motocykl normalnie odpala na kopa (gdyby czujnik był walnięty to nie dało by się go odpalić?). Czy ktoś miał podobny problem i wie gdzie szukać winowajcy? czy może lepiej dać sobie z tym spokój żeby nie zepsuć czegoś przy okazji?
jak będę miał chwilę to zamienię żarówki, żeby mieć pewność czy nie jest spalona
jak będę miał chwilę to zamienię żarówki, żeby mieć pewność czy nie jest spalona
- szakal
- Lubiący błoto
Re: TTR 600 kontrolka biegu jałowego nie świeci
żarówka sprawdzona, sprawna
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Sprawdź kabel idący z czujnika luzu. Może jest gdzieś przerwany po drodze.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT600R
Odkręć kabelek od czujnika (znajduje się za dźwignią zmiany biegów) dotknij nim masy, jeśli zaświeci to walnięty czujnik jeśli nie to szukać po kabelku 
Możesz to samo zrobić miernikiem, zobacz czy jest z czujnika przejście na mase.

Możesz to samo zrobić miernikiem, zobacz czy jest z czujnika przejście na mase.
- szakal
- Lubiący błoto
rozumiem ze czujnik luzu jest zaraz obok walka zmiany biegów? (jestem jeszcze zielony w temacie) w takim razie u mnie z czujnika nie wychodzi żaden kabelek, ani nie widać żeby jakiś dyndał w okolicy
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT600R
Musiał się więc udyndolić 
Do czujnika powinien być przykręcony kabelek, następna szybkozłączka od niego jest pod siedzeniem. Ściągnij sobie serwisówkę, tam jest schemat to znajdziesz jakiego koloru przewód tam idzie

Do czujnika powinien być przykręcony kabelek, następna szybkozłączka od niego jest pod siedzeniem. Ściągnij sobie serwisówkę, tam jest schemat to znajdziesz jakiego koloru przewód tam idzie

- szakal
- Lubiący błoto
ok problem rozwiązany kabelek był urwany (brakowało ok 15cm), ale dolutowałem brakujący odcinek i puściłem go w taki sposób żeby nie wkręcił się w zębatkę i teraz kontrolka pięknie działa