Tłok nadwymiarowy, xt 600, gdzie kupić pomocy

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
konrus
Czyścioch
Motocykl: xt 600

Tłok nadwymiarowy, xt 600, gdzie kupić pomocy

Post autor: konrus »

Witam. Mam kłopot za znalezieniem tłoku do xt 600 91r 3tb, mój problem polega na tym, że mam tuleje 97mm, a potrzebuje zrobić szlif i na rnku z tego co sie zorientowałem są takie tłoki ale tylko renomowanych firm i kosztują okolo 500-600zł, a do rozmiaru 96 nie ma problemu w cenie 300 kpl z pierscieniami i sworzniem z innych firm. czy ktoś moze mi pomóc gdzie szukac tłoka 97,50 w tych mniejszych pieniadzach? z góry dziekuje i prosze nie "krzyczeć" gdy temat był juz poruszony bo jakos nie mogłem znależć, jestem nowy wiec nie znam dokladnie tego forum.
szpadyzor45
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600 2KF

Re: Tłok nadwymiarowy, xt 600, gdzie kupić pomocy

Post autor: szpadyzor45 »

Taki nadwymiar ma na pewno wossner ale to jak wspomniales większa kasa. TKRJ nie robi takich wymiarów. Albo tulejowanie albo wossner/prox/wiseco
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Tłok nadwymiarowy, xt 600, gdzie kupić pomocy

Post autor: Gacek »

konrus pisze:Witam. Mam kłopot za znalezieniem tłoku do xt 600 91r 3tb, mój problem polega na tym, że mam tuleje 97mm, a potrzebuje zrobić szlif i na rnku z tego co sie zorientowałem są takie tłoki ale tylko renomowanych firm i kosztują okolo 500-600zł, a do rozmiaru 96 nie ma problemu w cenie 300 kpl z pierscieniami i sworzniem z innych firm. czy ktoś moze mi pomóc gdzie szukac tłoka 97,50 w tych mniejszych pieniadzach? z góry dziekuje i prosze nie "krzyczeć" gdy temat był juz poruszony bo jakos nie mogłem znależć, jestem nowy wiec nie znam dokladnie tego forum.
Zapytam ? cena cię nie satysfakcjonuje ? czy jakość :P Moja rada kup Wossner -zajedziesz cylinder , pierścienie , silnik , xt z tego wszystkiego powinien ci pozostać tłok ,dokupisz pierścienie i nowy silnik i za jakiś czas będziesz miał tłoka w cenie pierścieni wyjdzie taniej niż tkjr :lol: .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ