Ułożenie króćców.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 600 3TB
Ułożenie króćców.
Witam wszystkich! Mam pytanko, szukałem już w książce serwisowej i nic nie znalazłem, forum też przeszukałem i nic z tego. Do rzeczy. Jakie powinno być ułożenie króćców? Jeden jest z metalową rurką, drugi bez. Ten z rurką do którego cylindra powinien iść oraz w którą stronę skierowana powinna być rurka? Co do drugiego to też nie wiem do końca jak powinien być obrócony. Próbowałem dopasować, ale nic z tego. Pozdrawiam.
-
- Po ośki w błocie
Re: Ułożenie króćców.
Ten z rurką jest lewy i rurka do góry, oczywiście musi być zaślepiona, drugi jest prawu ustawiasz tak że blokada zacisku na zewnątrz.
-
- Czyścioch
Super
dzięki bardzo, jutro będę działał z tym

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: tt6
One są tak zrobione że nieda się ich pomylić mają specialne wypusty , dobrze się przypatrz .
-
- Czyścioch
Za nic nie chcą mi wskoczyć na miejsce, nie wiem od czego jest to zależne. Może guma jest na tyle stara, że stwardniała? Z kolei jak je zamontuje najpierw na gaźnikach potem usiłuje do cylindra to nic z tego odwrotnie to z kolei nie idzie ich wcisnąć w gaźnik. Jak je zamontować?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: tt6
najpierw w gaźniki i potem przykręcasz , daj se śrubki na łeb płaski zamiast imbusów i se dokręcisz je na koncu bez problemu , jak niechcę wejsc to pogrzej czymś albo wystaw na słońce możesz posmarować płynem do naczyń albo na śline
tylko lekko

-
- Czyścioch
Dzięki, jutro kupię śruby na płaski łeb. Teraz powinno pójść bo w sumie króćce są na gaziorach, może jeszcze w tym tygodniu odpalę po długim przestoju