Iskra
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt 600 3tb 91r
Iskra
Witam kiedy sprawdzam iskre w xt 600 (dotykam do ramy) nie ma nic. Iskra pojawia sie tylko wtedy kiedy szybko przelączam zaplon off/on i jednoczesnie kopie. Wtedy co jakis czas pojawi sie iskra. Prąd na cewce rowniez pojawia sie tylko kiedy szybko przełączam. Przełacznik sprawny. Ktos wie o co chodzi?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: Iskra
Mała uwaga istotna w moim odczuciu
- masę świecy przykładaj do miejsca w które będzie adekwatnie "zmasowane" na ramie występuje z reguły lakier który jest pewnego rodzaju izolatorem .
W ostatnim czasem tez się lekko podgrzałem
- bo sprzęt pali mi z reguły na strzała (tylko u mnie istnieje jedynie coś takiego jak rozrusznik ).
Aby nie kopać nadmiernie wyciągnąłem faje z świecy , dla weryfikacji podpiąłem zapasową świece raz mykało a następnie finito
.
Sam do końca nie rozumiem ale wszystko wskazuje jakby na piecu traciła mi się masa
.
Po dołożeniu świecy do "punktu pewnej masy iskra normalnie hulała "
.

W ostatnim czasem tez się lekko podgrzałem

Aby nie kopać nadmiernie wyciągnąłem faje z świecy , dla weryfikacji podpiąłem zapasową świece raz mykało a następnie finito

Sam do końca nie rozumiem ale wszystko wskazuje jakby na piecu traciła mi się masa

Po dołożeniu świecy do "punktu pewnej masy iskra normalnie hulała "

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt 600 3tb 91r
Re: Iskra
Problem jest w tym że silnik nie daje znaku życia. Iskry nie ma nawet jak przykladam świece do bloku silnika. Jedynie pojawia sie wlasnie wtedy nak bardzo szybko przełączam włącznik zapłonu z off na on. Caly czas musze przełączać i dopiero wtedy jest prąd na cewce i łaskawie czasem pojawi sie długo oczekiwana iskra.