prędkość
- k3nd
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 47N, 3TB
CBR 929 - Lokalizacja: łódzkie
prędkość
Witam pany, z tego co się orientuje XT powinien iść +/- 160km/h. Mój na kostkach szedł 120, zmieniłem opony na szutry i nadal to samo, zębatka tył 40z, po regulacji i czyszczeniu gaźnika, co może być nie tak, gdzie szukać przyczyny? Model 43f.
Yamaha XT600 47N ; ; Yamaha XT600 3TB
serce bije w tempie obrotów maszyny...

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: prędkość
Ciekawi mnie skąd zassałeś informację o takiej prędkości max 160 dla 43f ?
.160 dla xt to chyba z przepaści
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
Dokładnie jak pisze Gacek.
Ja swoim 2KF maksymalnie cisnąłem ok.130km/h.
.Przy zębatkach 15/45.Przy czym,nie była to komfortowa jazda.W sensie,że motocykl wpadał w mało przyjemne wibracje.Wydaje mi się,że te 130km/h,to prawie maks możliwości mojego egzemplarza.
Te 160km/h to chyba jakiś kosmos dla tych ""starych modeli xt"".Od modelu 2kf,Japończycy chyba zmodyfikowali przełożenia w skrzyni biegów,więc te nowsze pewnie tyle ""polecą""

Ja swoim 2KF maksymalnie cisnąłem ok.130km/h.

Te 160km/h to chyba jakiś kosmos dla tych ""starych modeli xt"".Od modelu 2kf,Japończycy chyba zmodyfikowali przełożenia w skrzyni biegów,więc te nowsze pewnie tyle ""polecą""

- k3nd
- Po kostki w błocie
Znajomy ma 2kf i mówił, ze niby idzie mu 160 dlatego się zdziwiłem i nie wiedziałem co jest, może poprzedni właściciele grzebali czy coś, no ale skoro tak jest to trzeba będzie to przebolec jakoś
Dzięki za odpowiedź 

A ten kolega to ma w tym 2KF,silnik od 2KF,czy nowszy model??.Jeśli silnik jest oryginalny to z którego roku??k3nd pisze:Znajomy ma 2kf i mówił, ze niby idzie mu 160 dlatego się zdziwiłem i nie wiedziałem co jest, może poprzedni właściciele grzebali czy coś, no ale skoro tak jest to trzeba będzie to przebolec jakośDzięki za odpowiedź
Przypomina się,że było na forum,że do modelu 2KF były montowane skrzynie biegów z ""krótkimi biegami"" tak jak w modelach 43F,34L,oraz skrzynie z ""długimi biegami"",tak jak w XT600E.
A tutaj znalazłem dane techniczne,""pierwsze z brzegu"" z sieci.Wynika że fabrycznie prędkość maksymalna daleka jest od tych 160km/h. Ciekawy jestem jaki ""mod"",ma ten Twój kolego w tym 2KF
http://www.motocykle.domeczek.pl/prezen ... /xt600.htm
- k3nd
- Po kostki w błocie
Coś mi się wydaje, że go fantazja poniosła albo licznik mu źle pokazuje

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Ja tam się nie stresuje i nie wnikam - ponoć moja wersja książkowo powinna cisnąc te 160
ja nie leciałem nigdy taką prędkością 150 z jakimś ułamkiem to wszystko co zarejestrowałem w swojej bytności z tym tłukiem
.
W miarę zdrowy xt powinien moim zdaniem oscylować na ori przełożeniach spokojnie w granicy 140 -145 .Tyle ze dla mnie osobiście to taka naciągana prędkość
.

W miarę zdrowy xt powinien moim zdaniem oscylować na ori przełożeniach spokojnie w granicy 140 -145 .Tyle ze dla mnie osobiście to taka naciągana prędkość

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Ja mam licznik rowerowy, z GPSem prawie identyczne wartości (w zależności od opony i jej stanu - nie chce mi się korygować ustawień) i... czasami jest kwas żeby wycisnąć 140, a czasami przy 160 odpuszczam, bo jak nie ja manetkę, to zwieracze by puściły
Na w miarę świeżych twardych kostkach powyżej 130 moto dostaje węża. Na miękkich, np. zestaw CST C755 + Mitas C-02, już przy 120 robi się nerwowo. Generalnie te 120 przy owiewce w 3AJ to moim zdaniem max jaki powinien jechać ten motocykl przy długich przełożeniach (długa skrzynia + 15/45). Ale ostatnio często jeżdżę trasą Katowice-Warszawa i mając napinkę czasową, z tobołami (sakwy) trzymam 130-140. Zatyczki w uszach niezbędne. Nikomu nie polecam takich "atrakcji"