Zagubiony ostatni kluczyk
- hondzior
- Po kostki w błocie
- Motocykl: yamaha xt600 2KF
Zagubiony ostatni kluczyk
Witam czy ktoś zna jakieś patęty na otworzenie baku bez jego rozwiercania bo zgubiłem ostatni kluczyk od mojej 2KF. Kostkę od stacyjkę spiełem na krótko Ale trza dolać wachy i lipa.
Re: Zagubiony ostatni kluczyk
Hondzior.
Ja nie ma pojęcia jak otworzyć zbiornik paliwa bez kluczyka.Ale jak będziesz dorabiał kluczyk,to wykręć ten zamek który znajduje się z tyłu za kanapą.Ten chyba co jest przeznaczony do powieszenia kasku,czy coś w tym styl i oddaj do fachmana co się trudni dorabianiem kluczyków.
W 2KF ten sam kluczyk przekręca stacyjkę,otwiera zbiornik paliwa i przekręca ten zamek za kanapą.Pod warunkiem,że masz wszystkie zamki oryginalne.Ja W swoim 2KF,też kilka lat temu ""zgubiłem"" jedyny kluczyk.(W sumie to jestem praktycznie pewien,że ktoś mi go złośliwie ukradł
))
Za dwa kluczyki zapłaciłem 80zł.Czekałem chyba z 5dni,bo fachura miał sporo zleceń.
Co do wlania benzyny bez otwierania zbiornika,to mam taki
Byłoby z tym trochę zabawy
Wymontować zbiornik paliwa,
Wymontować kranik,
Zbiornik obrócić ""do góry nogami"".
Wlać benzynę przy pomocy lejka,przez ten otwór po kraniku"".
Ja nie ma pojęcia jak otworzyć zbiornik paliwa bez kluczyka.Ale jak będziesz dorabiał kluczyk,to wykręć ten zamek który znajduje się z tyłu za kanapą.Ten chyba co jest przeznaczony do powieszenia kasku,czy coś w tym styl i oddaj do fachmana co się trudni dorabianiem kluczyków.
W 2KF ten sam kluczyk przekręca stacyjkę,otwiera zbiornik paliwa i przekręca ten zamek za kanapą.Pod warunkiem,że masz wszystkie zamki oryginalne.Ja W swoim 2KF,też kilka lat temu ""zgubiłem"" jedyny kluczyk.(W sumie to jestem praktycznie pewien,że ktoś mi go złośliwie ukradł

Za dwa kluczyki zapłaciłem 80zł.Czekałem chyba z 5dni,bo fachura miał sporo zleceń.
Co do wlania benzyny bez otwierania zbiornika,to mam taki

Wymontować zbiornik paliwa,
Wymontować kranik,
Zbiornik obrócić ""do góry nogami"".
Wlać benzynę przy pomocy lejka,przez ten otwór po kraniku"".
- hondzior
- Po kostki w błocie
Już sprawa rozwiązana dobrałem podobny kluczyk i zabawa trwała 5min bak otwarty. Więc na razie sytuacja opanowana.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Patent na eliminację wkładki zamka bez rozwiercania to złodziejski łamak wkładek
.
Fryzjer dobrze ci radzi jak masz opcję dostępu do wkładki którą możesz zdemontować bez szkód to dorobisz przy odrobinie sprytu bez fachmana kluczyk
.

Fryzjer dobrze ci radzi jak masz opcję dostępu do wkładki którą możesz zdemontować bez szkód to dorobisz przy odrobinie sprytu bez fachmana kluczyk

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- hondzior
- Po kostki w błocie
Znalazłem nawet filmik na Youtube z yamahą .
Dorabianie kluczyka do yamahy dt 50. Może komuś się przyda. A ja otworzyłem swój bak kluczykiem Ala do szafki ubraniowej. Jutro wrzucę fotkę jak wygląda. Może komuś się przyda patęt. Pięć minut zabawy i odpyrte
. Bez niszczenia wkładki korka.
Dorabianie kluczyka do yamahy dt 50. Może komuś się przyda. A ja otworzyłem swój bak kluczykiem Ala do szafki ubraniowej. Jutro wrzucę fotkę jak wygląda. Może komuś się przyda patęt. Pięć minut zabawy i odpyrte

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
@hondzior daruj sobie objaśnianie
- skoro w 5 minut sforsowałes wkładkę od zbiornika jest to dla mnie równoznaczne ze w takim samym czasie zrobisz to z stacyjką
.Podasz receptę i kiedyś jakiś gamon wyprubuje jak to działa bo bedzie miał w kieszeni klucz od szafki a przy okazji inny użytkownik pozbędzie się xt ka
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- hondzior
- Po kostki w błocie
Ok Gacek nie będę zdradzał w takim razie jaki to dokładnie kluczyk a ni jak to zrobiłem fachowo.