Nie chce odpalić :(
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha FZS 600 2001r.
Nie chce odpalić :(
Witam.
Kilka dni temu jade sobie moją xt , zatrzymuje sie na skrzyżowaniu chce ruszyć a tu nagle zgasła i nie odpalić.
Moją xt odpala sie tylko na kopniak rok 93. Zauważyłem że przy kręceniu kopniakiem wogule nie musze używać siły jakbym odpalał motorynke albo odkręcił świece z silnika, nawet ręką moge bez użycia siły poruszyć kopniakiem co przed awarią nie było możliwe. Tłok na pewno chodzi w cylindrze więc raczej nie jest to wina kickstartera, tylko chodzi o to że tak lekko chodzi jakby wogule kompresji nie było. Wlożyłem stara świece i to samo, iskra jest bo sprawdzałem. Na pych tez nie odpala. Miał ktoś z was taki problem??
Kilka dni temu jade sobie moją xt , zatrzymuje sie na skrzyżowaniu chce ruszyć a tu nagle zgasła i nie odpalić.
Moją xt odpala sie tylko na kopniak rok 93. Zauważyłem że przy kręceniu kopniakiem wogule nie musze używać siły jakbym odpalał motorynke albo odkręcił świece z silnika, nawet ręką moge bez użycia siły poruszyć kopniakiem co przed awarią nie było możliwe. Tłok na pewno chodzi w cylindrze więc raczej nie jest to wina kickstartera, tylko chodzi o to że tak lekko chodzi jakby wogule kompresji nie było. Wlożyłem stara świece i to samo, iskra jest bo sprawdzałem. Na pych tez nie odpala. Miał ktoś z was taki problem??
Yamaha dt 50R 94r.--> Yamaha xt 600K 3TB 93r. --> Yamaha FZS 600 01.r
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT 600S
Re: Nie chce odpalić :(
Sprawdź czy nie zawiesił się dekompresator, być może nie odbił i cały czas podpiera zawór.
- Grzesiek21
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600 1VJ
- Kontakt:
A nie blokuje Ci się kopniak ? Albo zablokował się i go przekopałeś ?
-
- Lubiący błoto
A jak to sprawdzić czy dekompresator sie nie zawiesił?? Bo jak kopie w kickstarter to linka sie napina i słysze takie cyk czyli tak jak było przed awarią.sadek pisze:Sprawdź czy nie zawiesił się dekompresator, być może nie odbił i cały czas podpiera zawór.
- Trampek
- Po kostki w błocie
Jest przy lewym zaworze wydechowym, najlepiej to odkręć dekiel tego zaworu i sprawdz czy czasami sama dzwignia podwieszająca się nie uszkodziła.
Kiedyś 2KF, długo nic, potem 4GV, 5CH a tera znów nic
-
- Czyścioch
Ja obstawiam rozzad.
-
- Lubiący błoto
Dokładnie, rozrząd sie urwał, a dzisiaj właśnie odebrałem xteka z serwisu, oh jak ja tęskniłem za tym dźwiękiem. Za naprawe silnika zapłaciłem 850zł, a przy okazji wymieniłem regulator napięcia, akumulator i gumy na lagach i za całość dałem 1200zł.Sadek87 pisze:Ja obstawiam rozzad.
- RedGothic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YAMAHA XT 600 Z TENERE ^_^
Czyli że tłok dał buzi zaworomSadek87 pisze:Ja obstawiam rozzad.

Było: Motorynka , Komar1973 , WSK 3 , SHL M11 , Yamaha TT600 4GV BELGARDA...
Lepiej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach...
Jazda na motorze to najlepsza rzecz jaką można robić w ubranich...
Lepiej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach...
Jazda na motorze to najlepsza rzecz jaką można robić w ubranich...