Ciezko odpalic zima, normalne??
-
- Czyścioch
Ciezko odpalic zima, normalne??
Mam takie pytanko bo slyszalem ze sporo osob ma taki problem.
Jak jest zimna i dlugo byl nieodpalany trzeba dlugo krencic i jak zalapie to gasnie po chwili.
Czy to poprostu nieprawidlowa regulacja?
Zauwazylem tez ze jak spuszcze paliwo z gaznika i na nowo zalej to odpala odrazu bez problemow.
Jak jest zimna i dlugo byl nieodpalany trzeba dlugo krencic i jak zalapie to gasnie po chwili.
Czy to poprostu nieprawidlowa regulacja?
Zauwazylem tez ze jak spuszcze paliwo z gaznika i na nowo zalej to odpala odrazu bez problemow.
- bohun
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XL600V PD10
Re: Ciezko odpalic zima, normalne??
Ja tak mam cały rok gdy dużej nie jest odpalany i zastosowałem pompkę ręczniaka jak przeleje benzynę w gaźniku to pali od razu. 
Kto prędko daje, ten 2 razy daje.
- zwierzak1994
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Supermoto
- Kontakt:
Witaj, mam taki sam problem, jak troche postoi to koniec nie chce zagadać, jak spuszcze paliwo i zaleje, odpala. Zaciekawiła mnie ta pompka którą zastosowałęś, w jaki sposób to działa, do czego jest podłączone itd, kompletnie nie wiem jak to ma działać i skąd pobierać paliwo ? a gdzie je dawać.bohun pisze:Ja tak mam cały rok gdy dużej nie jest odpalany i zastosowałem pompkę ręczniaka jak przeleje benzynę w gaźniku to pali od razu.
Czekam na info, dzięki

Lewa w góre ! Zwierzak.
- tomaszn22
- Czyścioch
- Motocykl: XT600 1994
Podepnę się pod temat.
Cały zeszły sezon odkąd kupiłem swojego XT miałem taki problem że jak moto ostało kilkanaście dnie bez odpalania to bardzo ciężko się go odpalało a czasem nawet nie dało, problem dotyczył każdych warunków zimy jak i lata. Problem rozwiązałem u siebie w tym sezonie. Dawniej nie zakręcałem kranika po jeździe, odkąd zakręcam kranik po jeździe , to choćby moto stało 4 miesiące to odpala bez kłopotu. Nie jestem wstanie wytłumaczyć dlaczego tak jest .
Cały zeszły sezon odkąd kupiłem swojego XT miałem taki problem że jak moto ostało kilkanaście dnie bez odpalania to bardzo ciężko się go odpalało a czasem nawet nie dało, problem dotyczył każdych warunków zimy jak i lata. Problem rozwiązałem u siebie w tym sezonie. Dawniej nie zakręcałem kranika po jeździe, odkąd zakręcam kranik po jeździe , to choćby moto stało 4 miesiące to odpala bez kłopotu. Nie jestem wstanie wytłumaczyć dlaczego tak jest .
- zwierzak1994
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Hmm, też tak musze popróbować, ale ciekawi mnie zestaw tajemniczej pompki kolegi z forum, jakie jest jej podłączenie, na mój rozum jest to zwykły przewód z kranika do zbiornika na którym zamontowana jest tak pompka. Podczas naciskania zasysa paliwo ze zbiornika ( a jest z czego, z kranika też leci konkretnie ) i pompuje je do gaźnika mimo tego że komora pływakowa jest już zapełniona ?
Taka jest moja dzisiejsza rozkmnia, ale pewny nie jestem, także czekamy na kogoś mądrego ;d. pozdrawiam
Taka jest moja dzisiejsza rozkmnia, ale pewny nie jestem, także czekamy na kogoś mądrego ;d. pozdrawiam
Lewa w góre ! Zwierzak.
- bohun
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XL600V PD10
Działanie pompki jest banalnie proste. Pompka jest podłączona po między kranikiem,a gaznikiem. gdy chcemy przelać gaznik tak zeby paliwo wyplyneło węzykiem namiaru to pompujemy naciskając pompke drugi kranik w tym czasie najlepiej zamknąć. mi odpala wtedy od strzala. w poprzedniej tez mialem taki problem. pompki takie sa w autach z silnikiem diesla. 

Kto prędko daje, ten 2 razy daje.
- zwierzak1994
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedż, a i przepraszam za telefon. Numer dorwałem w jakimś ogłoszeniu na google. Nie mogłem odebrać. Przepraszam. DZIEKI JESZCZE RAZ !! 

Lewa w góre ! Zwierzak.
-
- Czyścioch
- Motocykl: tt600e belgarda
Przepraszam ,ze tu sie podpinam,ale na temat karanika nie wiele moge znalesc(rylem) w tt nic w xt chodz tozwierzak1994 pisze:Dzięki za odpowiedż, a i przepraszam za telefon. Numer dorwałem w jakimś ogłoszeniu na google. Nie mogłem odebrać. Przepraszam. DZIEKI JESZCZE RAZ !!

Bardzo prosil bym o podpowiedz w jakiej pozycji kranik jest off/on/rezerwa belgarda 94r nigdy nie uzywalem a problem widze tez tu moze byc.dziekuje z gory i pozdrawiam
- motoser
- Lubiący błoto
Poziomo wylaczony, do gory rezerwa, dol otwarty 

-
- Czyścioch
- Motocykl: tt600e belgarda
dziekuje za pomoc wiem,ze to banalne, ale to pierwsze moto i niewiele info jest na jego temat.raz jeszcze dziekuje za szybka reakcjemotoser pisze:Poziomo wylaczony, do gory rezerwa, dol otwarty