witam, czy ktoś kto posiada xt 600z 1vj rok.87, i regenerował korbowód w miejscu sworznia tłoka czy jest to wogóle możliwe czy tylko wymiana na nowy wchodzi w gre
ja przymierzałem się do czegoś takiego lecz nici z tego wyszły chciałem wstawić tulejke z brązu albo coś podobnego ale stwierdziałem że to nie ma sensu,podebrać z gówki korbowodu trzeba to jest pierwsza sprawea druga sprawa tulejka była by zbyt cieńka,i wywniskowłem że podebranie z gówki korby i wstawienie cieńkiej tulejki mija się z celem ze wzgledu na siłę uderzenia tłoka myśle że siłe mogła by po czasie rozbić tulejke noi mogło by też rozerwać głowke korbowodu zreszto sam wiesz że po cudownym głośie wydobywającym się z tłumnika ten tłok ma tam co robić w srodku więc ja bym odradzał ci takie coś lepiej kupić korbę.ale decyzja należy do ciebie. a jak byś wymieniał korbę radze zmierzyć srednice dolnego sworznia bo ja z tym miałem już kłopot,są dwa rozmiary 34mm i 35mm 34mm sworzień i korba dostępny w serwisie cena 700zł a większość sworzniów korbowodowych na allegro ma 35mm