Prosze o porady
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt 600 3tb 1998r
Prosze o porady
Witam,
sytuacja wyglada nstpujaco: podczas gdy moto jest zimny , odpalam , jade i po okolo 10-15 min jazdy , moto zaczyna pracowac inaczej ,ma znaczacy przyplyw mocy, czyli otwiera sie przepustnica w gazniku z podcisnieniem. Oczywiscie wnioskuje ze poczatkowo moto pracuje za pomoca jedynie gaznika mechanicznego. i pytanie , co powoduje taki stan ?
z tego co mi wiadomo przepustnica w gazniku cisnieniowym powinna otwierac sie w polowie naciagu linki manetki gazu kiedy przepustnica w gazniku mechanicznym unosi sie na 7 mm .
Mysle ze mozliwe jest to ,ze gaznik cisnieniowy dostaje gdzies lewego powietrza albo ze poprsostu nie podaje paliwa no i ewentualnie zanieczyszczenia. ale jezeli problem znika kiedy moto jest rozgrzane mozliwe ze chodzi tu wlasnie lewe powietrze. Co wy na to?
pzdr.
sytuacja wyglada nstpujaco: podczas gdy moto jest zimny , odpalam , jade i po okolo 10-15 min jazdy , moto zaczyna pracowac inaczej ,ma znaczacy przyplyw mocy, czyli otwiera sie przepustnica w gazniku z podcisnieniem. Oczywiscie wnioskuje ze poczatkowo moto pracuje za pomoca jedynie gaznika mechanicznego. i pytanie , co powoduje taki stan ?
z tego co mi wiadomo przepustnica w gazniku cisnieniowym powinna otwierac sie w polowie naciagu linki manetki gazu kiedy przepustnica w gazniku mechanicznym unosi sie na 7 mm .
Mysle ze mozliwe jest to ,ze gaznik cisnieniowy dostaje gdzies lewego powietrza albo ze poprsostu nie podaje paliwa no i ewentualnie zanieczyszczenia. ale jezeli problem znika kiedy moto jest rozgrzane mozliwe ze chodzi tu wlasnie lewe powietrze. Co wy na to?
pzdr.
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Re: Prosze o porady
mam to samo. Jak masz zimny silnik powietrze wciąga przez krucce. Jak rozgrzejesz guma robi się plastyczna i problem znika.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Witaj art
mam pytanie ? czy jak przychodzisz np do domu swojej nowej dziewczyny to starych od razu pytasz co mają do szamania ?
czy najpierw się im przedstawiasz ?
.
mam pytanie ? czy jak przychodzisz np do domu swojej nowej dziewczyny to starych od razu pytasz co mają do szamania ?

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
wiesz gacek, jakbym był naprawdę głodny no to chyba bym prosto do lodówki walił:d a potem cześć jestem Staszek i od dzisiaj posuwam waszego skarba:d
-
- Po kostki w błocie
Witam , odnosnie Twojkego pytania to pierwszy post jaki wczorajnapisalem bnyl post wlasnie w przywitalni. Wlasnie zauwazylem ze nei zostal dodany. Po napisaniu posta i wcisnieciu submit otrzymalem komunikat ze post bedzie upublikowany po wczesniejszym zatwierdzeniu przez moderatora. Nie moja winaGacek pisze:Witaj art
mam pytanie ? czy jak przychodzisz np do domu swojej nowej dziewczyny to starych od razu pytasz co mają do szamania ?czy najpierw się im przedstawiasz ?
.

-
- Po kostki w błocie
tak , wlasnie tak heheMagic pisze:wiesz gacek, jakbym był naprawdę głodny no to chyba bym prosto do lodówki walił:d a potem cześć jestem Staszek i od dzisiaj posuwam waszego skarba:d

-
- Po kostki w błocie
[quote="Magic"]mam to samo. Jak masz zimny silnik powietrze wciąga przez krucce. Jak rozgrzejesz guma robi się plastyczna i problem znika.[/u mnie nie przez krućce , są całe.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Po rozgrzaniu masz większa moc bo mieszanka dostająca sie do rozgrzanego silnika ulega rozprężeniu wywołanemu wyższa (prawidłową dla normalnej pracy ) temperatura otoczenia (jak w każdym tego typu rozgrzanym silniku) .Sekcja gaźnika podciśnieniowa nie ma na to wpływu działa na innej zasadzie .
Skoro jesteś na tyle samodzielny ze sięgasz do lodówki bez pozwolenia właściciela i jeszcze bzykasz jego dziecię to z resztą powinienes dac sobie radę w podobny sposób bez pytania
.
Skoro jesteś na tyle samodzielny ze sięgasz do lodówki bez pozwolenia właściciela i jeszcze bzykasz jego dziecię to z resztą powinienes dac sobie radę w podobny sposób bez pytania

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po kostki w błocie
Czyli to normalne zjawisko w tej konstrukcji?Gacek pisze:Po rozgrzaniu masz większa moc bo mieszanka dostająca sie do rozgrzanego silnika ulega rozprężeniu wywołanemu wyższa (prawidłową dla normalnej pracy ) temperatura otoczenia (jak w każdym tego typu rozgrzanym silniku) .Sekcja gaźnika podciśnieniowa nie ma na to wpływu działa na innej zasadzie .
Skoro jesteś na tyle samodzielny ze sięgasz do lodówki bez pozwolenia właściciela i jeszcze bzykasz jego dziecię to z resztą powinienes dac sobie radę w podobny sposób bez pytania.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Normalne dla każdego silnika, właśnie dlatego montuje się np. termostaty w silnikach chłodzonych cieczą, żeby utrzymywać odpowiednią temperaturę. Aczkolwiek spadek mocy nie może być za duży. Ja takiego nie odczuwam wcale, ale na zimnym staram się nie odkręcać za mocno i może dlatego nic nie czujęart pisze:Czyli to normalne zjawisko w tej konstrukcji?