Gacek pisze:W moim module od strony gniazd we /wy znajdują się dwa tyrystory ? tranzystory.Chciałem się zapytać czy orientujesz się czy są one jednego typu oznaczeniach czy o różnych ? bo u mnie moduł wygląda jak by w nim ktoś kopał

Nie chcę być uważany za fachowca od modułów CDI bo takim nie jestem, jedynie trochę się orientuję w temacie. Na Twoje pytanie niestety odpowiedzi nie znam, bo z tego co pamietam to tylko jeden tyrystor ;/ Wiedzę na temat CDI możesz zaczęrpnąć ze znanej już na tym forum stronki
http://www.transmic.net Po lewej w menu masz "Yamaha" - wchodząc tam masz odtworzony schemat CDI, natomiast w pozostałych opcjach menu pokazane "przepisy" na swój własny CDI

Ja osobiście zmontowałem sobie CDI na 16f84 v 5.4 I o dziwo moto zapalił od razu po montażu, odpalił z dużo większą łatwością w porównaniu do oryginalnego modułu, a podczas jazdy różnice pomiędzy robionym a oryginalnym CDI były praktycznie nieodczuwalne a trwałość solidna - rok czasu tak jeździłem i żadnej usterki. Koszt wykonania - ok 35zł za części i 4h roboty

Więc inwestycja warta rozważenia
Pozdro666
bylek