-gumis- - mechanik mieszka bardzo daleko , i nie ma w terminarzu wolnych miejsc ,ale też chciałbym sie czegoś nauczyć i umieć zrobić podstawowe rzeczy sam , przy XT .

A jak napisałem?grzesiekxt pisze:... Tylko czy nie musi być tak że regulowane zawory mają być zamknięte ? ...
Pomysł jest jeden - gaźnik na stół i rozkręcić do tzw. ostatniej śrubki, posprawdzać membrany, dysze, iglice, ssanie,,, słowem wszystko, bo już wiesz, że w nim leży problem. Wymienić to co wydaje się podejrzane.grzesiekxt pisze:...
włożyłem do mojego xt gaźnik z dolotami od innego xt i chodzi pięknietylko teraz pytanie co z moim gaźnikiem moze być nie tak ; / ma ktoś pomysł ?
grzesiekxt pisze:Sprawdziałem poziom paliwa i wadaje mi się że jest go troche za dużo w komorze pływakowej , zabrałem sie dzisiaj za rozkręcenie gaźnika , mam pytanie w serwisówce na zdj jest odwrócony gaźnik i mierzona jest odległość od krawędzi pływaka do krawędzi gaźnika , jest tam napisane od 25mm do 27mm , i tu moje pytanie bo ja mam poniżej 25mm , dokładnie chyba 23mm , czy to normalne ? W xt z którego przekałdałem gaźnik jest tak samo ( moto chodzi idealnie ) , i teraz nie wiem czy przestawiać to u siebie . Proszę o odpowiedz . Mam też pytanie co do małej dyszy zaraz po głównej dyszy w gaźniku ( w manualu podpisana jest pilot jet ) , na ile obrotów ma byc ona ustawiona ? ; ) z góry dzięki za odpowiedzi .